David Pastrňák vyniká v žebříčku nejlepších hráčů. Nový spoluhráč obdivuje jeho skvělou spolupráci s Bradenem Zachou.

David Pastrňák vyniká v žebříčku nejlepších hráčů. Nový spoluhráč obdivuje jeho skvělou spolupráci s Bradenem Zachou.

Bostonští Bruins se chystají na svou jubilejní stou sezonu NHL, kterou rozehrají v noci na čtvrtek proti Chicagu. I přes ztrátu několika klíčových hráčů na letním trhu se Bruins stále považují za tým, který by se měl dostat do play off. Velkou naději vkládají do 27letého křídla Davida Pastrňáka, který v minulé sezóně ovládl produktivitu týmu s 113 body, z toho 61 gólů. Pastrňák se také umístil na druhém místě v hlasování o Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče ligy za Connorem McDavidem.

Pastrňák je jediným českým hráčem, který se dostal do top padesátky hráčů NHL. Stanice NHL Network ho zařadila na páté místo za McDavidem, Nathanem MacKinnonem, Leonem Draisaitlem a Calem Makarem. Podle TSN je Pastrňák sedmým nejlepším hráčem světa, před ním je pouze Matthew Tkachuk.

Online deník The Athletic předpovídá, že Pastrňák opět překoná hranici 60 gólů. I přes ztrátu centra Davida Krejčího a útočníka Patrice Bergerona by měl být schopen skórovat různými způsoby.

Další zajímavostí je, že Pavel Zacha by se měl stát elitním centrem týmu po odchodu Bergerona a Krejčího. Trenér Bostonu Jim Montgomery chce mít Zachu vedle Pastrňáka v útoku. Zacha a Pastrňák již spolu hráli v minulé sezóně, ale většinu času hráli s Krejčím. Teď bude na Zachovi, aby se postavil do role elitního centra.

Také se spekuluje o možném nasazení Jamese van Riemsdyka vedle Pastrňáka a Zachy. Van Riemsdyk je známý jako protivník českých hráčů, protože hrál za Toronto a Philadelphia. Tvrdí se, že mezi Zachou, Pastrňákem a van Riemsdykem je fantastická chemie a jejich hra se vzájemně doplňuje.

Van Riemsdyk je také vynikající v brankovišti, což dokazuje jeho 56 gólů díky tečím od svého příchodu do NHL v roce 2009. Minulou sezónu však nebyla pro něj úspěšná, kvůli zranění promarodil více než šest týdnů a nasbíral pouze 29 bodů ve 61 zápasech.

I přes to se van Riemsdyk chce ukázat a dokázat, že si zaslouží více. Nicméně se předpokládá, že nakonec vypadne z elitní lajny s Zachou a Pastrňákem.