David Pastrňák zaujal pohlednou asistencí a rovněž se podílel na vstřelení vítězného gólu v prodloužení.

David Pastrňák zaujal pohlednou asistencí a rovněž se podílel na vstřelení vítězného gólu v prodloužení.

David Rittich se stal hrdinou zápasu Los Angeles Kings proti Detroitu Red Wings. Vstoupil do branky třetinu před koncem a dokázal zastavit všechny tři střely, které na něj soupeř vyslal. Díky jeho výkonu se Kings dokázali vrátit do zápasu a snížit prohru z 1:5 na konečných 3:5.

Dalším zajímavým zápasem bylo utkání mezi San Jose Sharks a Ottawa Senators. Sharks prohrávali v polovině první třetiny 0:2, ale ve 27. minutě se jim podařilo otočit skóre na 3:2. Ottawa však dokázala ve druhé třetině srovnat na 4:3 a těsný výsledek udržela až do 57. minuty. Poté však San Jose vyrovnalo a pět sekund před koncem rozhodl o vítězství Vladimír Tarasenko.

Další zápasy nabídly také zajímavé momenty. Boston Bruins dokázali vyhrát nad St. Louis Blues díky gólu Charlieho McAvoye v prodloužení. Předcházel mu však kontroverzní moment, kdy Robert Thomas ze St. Louis přišel o puk na hranici pravidel. McAvoy využil situace a vystřelil přesně nad brankáře.

Také český brankář Petr Mrázek se předvedl ve svém čtvrtém zápase za Chicago Blackhawks. Držel čisté konto až do 43. minuty, kdy vyrovnal Matt Duchene. V prodloužení pak rozhodl Mason Marchment a výhru Chicago potvrdil Joe Pavelski.

V dalším zápase se Tampa Bay Lightning utkala s Anaheim Ducks. Tampa Bay si zajistila výhru díky třem využitým přesilovkám v prostřední třetině. Steven Stamkos se dvakrát prosadil a o výhru se postarali také Calvin de Haan a Brandon Hagel.

Celkově bylo včerejší kolo NHL plné zajímavých momentů a dramatických zvratů. Fanoušci se mohli těšit na skvělé brankářské výkony, kontroverzní momenty i pěkné góly.