David Pastrňák zazářil v úvodním zápase svou skvělou hrou. Nejenže vstřelil vítězný gól, ale také zajistil další bod pro tým.

David Pastrňák zazářil v úvodním zápase svou skvělou hrou. Nejenže vstřelil vítězný gól, ale také zajistil další bod pro tým.

Český útočník tak zastínil opěvovaného Connora Bedarda v dresu protivníka. Jednička letošního draftu se však dočkal alespoň premiérové trefy v soutěži.

Osmnáctiletý Kanaďan otevřel už v první třetině skóre, když po hezké akci vystřelil na gólmana a ještě stihl obkroužit branku, aby vyražený puk zasunul do sítě.

Domácí Bruins ještě v úvodní periodě srovnali díky Trentu Frederikovi a ve druhém dějství už přišla Pastrňákova chvíle. Druhý nejlépe placený hráč soutěže ve 34. minutě parádní střelou ke vzdálenější tyči poslal Boston do vedení.

Pět minut před koncem měl velkou šanci na vyrovnání opět Bedard, ale neuspěl, a v závěrečné minutě ujeli při hře Chicaga bez brankáře Brad Marchand s Pastrňákem. Kapitán Bruins předložil puk českému kanonýrovi a ten lehce skóroval.

Pastrňáka ovšem předčil při vyhlášení hvězd zápasu gólman Linus Ullmark, který kryl dvacet střel.

Na straně poražených plnil jen roli náhradního brankáře Petr Mrázek, který o den dříve pomohl týmu 38 zákroky k vítězství v Pittsburghu.

Carolina i díky asistenci Martina Nečase porazila Ottawu 5:3. Po první třetině prohrávala 0:1, ale na začátku třetí už vedla 3:1.

O druhý gól se postaral právě Nečas, který i pod tlakem bránících hráčů uvolnil přihrávkou v pravém kruhu Teuva Teräväinena. Finský útočník se prosadil střelou bez přípravy.

Ottawa, za kterou Dominik Kubalík nebodoval, vyrovnala na 3:3, ale závěr patřil domácím obráncům. Výhru strhli na stranu Hurricanes Brady Skjei a Jaccob Slavin.

Brock Boeser se podepsal čtyřmi góly pod kanonádu Vancouveru, který doma deklasoval Edmonton 8:1. Hrdinovi zápasu asistoval u dvou branek Filip Hronek.

Boeser nasázel hattrick v rozmezí 12. až 28. minuty a Vancouver tým odskočil z 1:0 na 4:0. U třetího gólu týmu si připsal asistenci Hronek, po jehož střele vznikl před brankou závar a z dorážky uspěl hrdina zápasu.

Svou čtvrtou trefou zvýšil Boeser ve 46. minutě na 6:1, opět z dorážky střely českého beka. Útočníci Elias Pettersson a J.T. Miller si připsali shodné branky a tři přihrávky. Hronek nasbíral čtyři kladné body do statistiky +/-, nejvíce ze všech.

Při střelecké chuti byl i Auston Matthews a třemi góly přispěl k výhře Toronta 6:5 po ná