Debut Salače v novém týmu skončil s nedostatkem bodů v Kataru

Debut Salače v novém týmu skončil s nedostatkem bodů v Kataru

Český jezdec před sezonou vyměnil v kategorii Moto2 barvy stáje Gresini Racing za belgický tým. Ovšem po startu z 20. pozice se dnes v Losailu marně snažil posunout kupředu.

Bodovaná patnáctka byla pro rodáka z Prahy daleko. V šestém kole dokonce vypadl z první dvacítky a v cíli byl klasifikován na 21. příčce.

Dnes se nedařilo ani Salačovu týmovému kolegovi. Toni Arbolino, který byl loni celkově druhý, dojel jen pozici před ním. Z vítězství se v Kataru radoval Španěl Alonso Lopez.

V prvním letošním závodě nejslabší třídy vyhrál kolumbijský jezdec David Alonso. Pro pátý triumf v kariéře si dojel s náskokem pouhých 43 tisícin sekundy před Španělem Davidem Holgadem.

Aktualizujeme…

Český jezdec Filip Salač se před sezonou rozhodl vyměnit barvy týmu a přestoupil do belgické stáje ELF Marc VDS Racing Team v kategorii Moto2. Bohužel jeho debut v novém týmu nevyšel podle plánu, když se dnes na okruhu v Losailu snažil bojovat o body, ale nakonec skončil až na 21. místě.

Salačův týmový kolega Toni Arbolino, který loni skončil celkově druhý, se také potýkal s obtížemi a dojel jen o jednu pozici před Salačem. Vítězem dnešního závodu v Kataru se stal Španěl Alonso Lopez.

V prvním letošním závodě nejslabší třídy Moto3 triumfoval kolumbijský jezdec David Alonso, který si zajistil páté vítězství v kariéře s náskokem pouhých 43 tisícin sekundy před Španělem Davidem Holgadem.

Salač a Arbolino budou muset zapracovat na svých výkonech, aby se mohli dostat do boje o lepší pozice v dalších závodech. Sledujte náš web pro další aktualizace a informace ze světa MotoGP.