Desáté místo ve sprintu v Hochfilzenu obsadila biatlonistka Jislová po bezchybné střelbě.

Desáté místo ve sprintu v Hochfilzenu obsadila biatlonistka Jislová po bezchybné střelbě.

Čeští biatlonisté Lucie Charvátová a Adam Václavík si vedli skvěle na 33. příčce v závodě Světového poháru v rakouském Hochfilzenu. Lucie Charvátová obsadila devětadvacáté místo, což je pro ni čtvrtý nejlepší výsledek v kariéře. Adam Václavík skončil na stejné pozici. Jonáš Mareček obsadil 42. místo a Jakub Štvrtecký 49. místo. Do stíhacího závodu se nekvalifikovali Tereza Vinklárková na 75. místě a Mikuláš Karlík na 78. místě.

Lucie Charvátová se po nemoci vrátila do formy a umístila se v první desítce. Naposledy byla šestá ve sprintu v Oslu předminulou sezonu. Na vítěznou Tiril Eckhoffovou ztratila necelou minutu.

Další českou nadějí byla dvaa dvacetiletá Markéta Voborníková, která udělala jen jednu chybu na střelnici. Uvedla, že se cítila lépe než v Östersundu a měla bezvadné lyže. Mrzelo ji, že udělala jednu chybu při střelbě vestoje, ale celkově byla spokojená s výkonem.

Gabriela Koukalová, která se vrátila po mateřské dovolené, měla smůlu. Udělala hned první ránu na střelnici a také udělala tři chyby při střelbě vestoje. Byl to pro ni zatím nejhorší výsledek v sezoně.

Vítězkou sprintu se stala stoprocentně střílející Tiril Eckhoffová, která porazila o 4,9 sekundy Švédskou Elviru Öbergovou. Třetí byla Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová. Pro Eckhoffovou to bylo druhé individuální vítězství v kariéře.

Michal Krčmář měl smůlu na střelnici, kde udělal hned první ránu a také udělal chyby při střelbě vestoje. Přesto se dokázal posunout o šest míst a skončil na 23. místě. Na vítězného Norwega J.T. Bøa ztratil téměř minutu a půl.

Krčmář uvedl, že závod v Hochfilzenu je vždy nepříjemný a první závod je obzvláště těžký. Mrzí ho jeho výkon na střelnici, ale nedovede si dovolit riskovat. Potřebuje získat sebevědomí v rychlosti a rytmu.

Tarjei Bø se radoval ze svého třináctého individuálního vítězství v seriálu Světového poháru. Naposledy vyhrál před dvěma lety ve stíhacím závodě v Novém Městě na Moravě. Tentokrát se blýskl bezchybnou střelbou a pátým běžeckým časem.

Johannes Thingnes Bø, který je obhájcem celkového vítězství v SP, měl smůlu na střelnici, kde udělal tři chyby. Skončil jedenáctý. V