Deset českých tenistů se zapojí do kvalifikace US Open a představí českou tenisovou sílu

Deset českých tenistů se zapojí do kvalifikace US Open a představí českou tenisovou sílu

Čeští tenisté se letos opět představí na prestižním turnaji US Open. Mezi nasazenými hráči v ženském pavouku najdeme hned šest Češek. Vedle nejvýše nasazené Terezy Martincové se představí také mladé talenty jako Brenda Fruhvirtová, Moyuka Uchijimaová, Sára Bejlek a Lucie Havlíčková. V kvalifikaci se pak představí Barbora Palicová.

Brenda Fruhvirtová je jedním z nejvýraznějších talentů českého tenisu. Má za sebou dva antukové tituly a deset výher v řadě. Je ale otázkou, jak se jí podaří přechod na americký beton. V prvním kole ji čeká japonská hráčka Moyuka Uchijimaová.

Sára Bejlek se loni probojovala do prvního kola US Open a zaujala média tím, že ji tatínek i trenér poplácali u kurtu po pozadí. Letos ji čeká první překážka v podobě čínské hráčky Wang Ja-fan, která nedávno vyhrála turnaj ve Stanfordu.

Osmnáctiletá Lucie Havlíčková se chce konečně prosadit mezi dospělými hráčkami. V druhé polovině sezony sbírá hlavně porážky, ale 152. tenistka světa Jang Su-jeong by nemusela být nepřekonatelnou soupeřkou.

Barbora Palicová se probojovala do hlavní soutěže jako kvalifikantka. V prvním kole ji čeká americká hráčka Katie Volynetsová, která sice patří do druhé poloviny světového žebříčku, ale v poslední době jí moc nejde.

Mezi muži se na US Open představí také mladý český talent Jakub Menšík. Ten si odbývá první sezonu ve velkém tenisu a jeho výkony jsou skvělé. Už se dostal do druhé stovky světového žebříčku a mezi hráči do 18 let je nejlépe postavený v rankingu. V prvním kole ho čeká italský hráč Fabio Fognini.

Dalibor Svrčina, který se letos poměrně dařilo na některých challengerových turnajích a zahrál si i druhé kolo Australian Open, se také představí na US Open. V prvním kole se utká s neznámým soupeřem.

Vít Kopřiva se pokusí překvapit a porazit domácího hráče Maximu Cressyho. Tomáš Macháč je naopak favoritem v zápase s Francouzem Laurentem Lokolim, který patří do třetí stovky světového žebříčku.