Diagnóza: Eriksson trpí nádorem slinivky, předpověď přežití je jedno rok. Plán: Nutnost manipulovat s mozkem, tvrdí.

Diagnóza: Eriksson trpí nádorem slinivky, předpověď přežití je jedno rok. Plán: Nutnost manipulovat s mozkem, tvrdí.

Titulek: Sven-Göran Eriksson bojuje s rakovinou slinivky

Sven-Göran Eriksson, bývalý trenér anglické fotbalové reprezentace, nedávno veřejně oznámil, že bojuje s rakovinou slinivky. Přestože se jedná o vážnou nemoc, Eriksson je odhodlaný bojovat a nevzdávat se. V rozhovoru pro média uvedl, že v nejlepším případě mu zbývá ještě rok života, ale v nejhorším případě méně. Lékaři zatím nejsou stoprocentně jistí a situace je nejistá.

Eriksson se ze zdravotních důvodů stáhl z veřejného života již loni v únoru. Překvapením pro něj bylo, když se dozvěděl diagnózu rakoviny slinivky. Přestože nemá velké bolesti, ví, že se jedná o nemoc, kterou nelze operovat a lze ji pouze zpomalit. Snaží se na nemoc nemyslet a oklamat svou mysl. Eriksson si uvědomuje, že je snadné propadnout pocitu beznaděje a litovat sebe sama, ale on se snaží dívat na věci pozitivně.

Rakovina slinivky je vážným onemocněním, kterému podlehl například i bývalý italský fotbalista Gianluca Vialli. Eriksson je dalším v řadě známých osobností, které se s touto nemocí potýkají. Vialli zemřel ve věku 58 let.

Sven-Göran Eriksson se proslavil jako trenér anglické reprezentace, když se v roce 2001 stal prvním zahraničním trenérem této reprezentace. Vedl takzvanou „zlatou generaci“ hráčů jako David Beckham, Steven Gerrard nebo Wayne Rooney. S anglickým týmem se zúčastnil mistrovství světa v letech 2002 a 2006 a evropského šampionátu v roce 2004. Bohužel, vždy vypadli ve čtvrtfinále, dvakrát na penalty s Portugalskem.

Sven-Göran Eriksson je příkladem síly a odhodlání v boji s nemocí. I přes nejistou prognózu se rozhodl bojovat a zachovat si pozitivní pohled na život. Jeho příběh nás může inspirovat k tomu, abychom se nevzdávali a bojovali i v těžkých situacích.