Díky Buchvaldkově hattricku postoupila Dukla do čtvrtfinále poháru.

Díky Buchvaldkově hattricku postoupila Dukla do čtvrtfinále poháru.

Včera se na stadionu Dukly odehrálo osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu mezi Duklou Praha a týmem Vyškov. Dukla zvítězila v poměru 3:1 a postoupila do čtvrtfinále soutěže.

První poločas zápasu byl vyrovnaný, ale ve 38. minutě se do centru položil hráč Dukly Němeček a volejem otevřel skóre. Po změně stran se trenérovi Dukly Petru Radovi vyplatilo střídání, když v 61. minutě na hřiště naskočil Buchvaldek, který hned za pár desítek sekund hlavičkou dotlačil míč za čáru. V 71. minutě pak Buchvaldek proměnil penaltu a otočil stav zápasu. O tři minuty později si připsal další gól, tentokrát z pohledného kopu.

Je zajímavé, že Buchvaldek v dosavadním průběhu sezony za A-tým Dukly příliš nehrál a nastupoval spíše za rezervu. Přesto je momentálně lídrem druhé ligy. Vyškov se tak nedostal na čtvrtfinálovou účast, kterou si loni připsal v MOL Cupu.

Dnes jsou na programu další tři osmifinálové zápasy. V nejzajímavějším duelu se utkají Bohemians 1905 a Sparta Praha v malém pražském derby. Slovan Liberec se postaví proti FK Mladá Boleslav a Baník Ostrava přivítá Zlín. Zbývající čtyři osmifinále se odehrají později.

Doufejme, že dnešní zápasy budou stejně napínavé jako ten včerejší a že se fanoušci mohou těšit na skvělý fotbal.