Dítě se proměnilo v stroj – Vondroušová ohromila svého mentora

Dítě se proměnilo v stroj – Vondroušová ohromila svého mentora

Čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova, Markéta Vondroušová, získala nečekaný triumf ve finále Wimbledonu, kde porazila Tunisanku Uns Džabúrovou dvakrát 6:4. Tímto vítězstvím ukončila své úspěšné tažení na travnatém grandslamu. Vondroušová se stala třetí českou šampionkou Wimbledonu po Petře Kvitové a Janě Novotné.

Vondroušová překvapila svým výkonem v celém turnaji, ačkoli jejím dosavadním maximem bylo předloňské 2. kolo. Její trenér Petr Hřebec ji chválil za to, jak se popasovala s finálovým duelem na centrkurtu. Hřebec také zmínil, že Vondroušová měla potenciál být již dříve v první desítce světového žebříčku, ale nechtěla být pod tlakem a chtěla hrát tenis pro radost. Tento přístup jí pomohl zpracovat zážitek z finále a zvýšit si sebevědomí.

Hřebec také pochválil Vondroušovou za její vztah s trenérem Janem Hernychom, se kterým se rozešla před třemi lety, ale od letošního května obnovili spolupráci. Hřebec věří, že tato spolupráce a jejich vzájemné porozumění přispějí k dalším úspěchům Vondroušové.

Vítězství ve Wimbledonu může být pro Vondroušovou zlomovým momentem a pomoci jí dostat se do první desítky světového žebříčku WTA. Hřebec věří, že Vondroušová má potenciál dosáhnout dalších velkých věcí v tenise. Přesto však upozorňuje, že je třeba se vyvarovat přílišného tlaku a očekávání, která mohou vést ke krizi. Vondroušová se však podle Hřebce s tímto lépe vyrovnává než dříve a je připravena na výzvy, které před ní stojí.

Hřebec také prozradil, že Vondroušová měla s trenérem sázku, že si po grandslamovém vítězství nechá potetovat kouřícího Makyho na prsou. Tuto sázku však musí nejprve projednat s manželkou. Hřebec se těší na to, jak toto vítězství ovlivní Vondroušovou a jak se s tímto úspěchem vyrovná.

Celkově je Petr Hřebec přesvědčený, že Markéta Vondroušová je vynikající tenistka s velkým potenciálem a že ještě neřekla poslední slovo. Věří, že dokáže dosáhnout dalších úspěchů a možná i vyhrát další grandslam.