Diváci byli svědky brutálních scén před dalším triumfem týmu Messiho, kdy se u bran málem ušlapali.

Diváci byli svědky brutálních scén před dalším triumfem týmu Messiho, kdy se u bran málem ušlapali.

Zápas, který měl začít v noci z neděle na pondělí našeho času ve dvě hodiny ráno, byl kvůli chaosu před branami o více než hodinu odložen.

Davy fanoušků bez vstupenek se snažily násilím dostat do hlediště. Zdivočelí milovníci fotbalu vytlačovali brány a převraceli zábrany, což donutilo ochranku uzavřít všechny vchody.

Podle oficiálního prohlášení pořadatelů davy lidí bez vstupenek ohrožovaly bezpečnost ostatních fanoušků i ochranky.

„V zájmu zvládnutí situace a zajištění bezpečného vstupu pro fanoušky se vstupenkami byl proces vstupu na stadion mnohem pomalejší. I přes tato opatření se nakonec mnoho lidí bez platných vstupenek branami prodralo, což situaci ještě více ztížilo,“ uvedli organizátoři.

Sociální sítě zaplavily záběry fanoušků, kteří se pokoušeli dostat na stadion. Docházelo k extrémním situacím, například ke snaze dostat se dovnitř přes ventilační systém.

Nastal takový chaos, že se přes ochranku nedostali ani mnozí majitelé drahých lístků.

Na místo byly přivolány policejní a hasičské posily. Podle USA Today bylo zatčeno asi 10 až 15 lidí.

Duel začal s více než hodinovým zpožděním a po prodloužení Argentina porazila Kolumbii 1:0 díky gólu Lautaro Martineze ze 112. minuty. Lídr Argentinců, Lionel Messi, musel v 66. minutě opustit hřiště kvůli zranění.

Tento incident připomíná, jak vášniví a nadšení mohou být fotbaloví fanoušci, kteří jsou ochotni udělat cokoli, aby podpořili svůj tým. Bohužel, v tomto konkrétním případě to vedlo k nebezpečné situaci a narušení bezpečnosti ostatních přítomných na stadionu.

Je důležité si uvědomit, že sport by měl být zábavou a zážitkem pro všechny, a je důležité dodržovat pravidla a respektovat bezpečnostní opatření. Násilné chování a porušování pravidel není akceptovatelné a může mít vážné následky.

Doufejme, že podobné incidenty se již nebudou opakovat a že fanoušci budou schopni podporovat své týmy bezpečným a respektujícím způsobem. Fotbal by měl být zábavou pro všechny, a je důležité si to pamatovat.