Djoker, srbský fenomén, triumfoval posedmé na Turnaji mistrů.

Djoker, srbský fenomén, triumfoval posedmé na Turnaji mistrů.

Novak Djokovič zvítězil ve finále Turnaje mistrů v Turíně nad Jannikem Sinnerem a získal tak svůj rekordní 24. grandslamový titul. Djokovič, který prošel turnajem bez zaváhání, porazil o 14 let mladšího Sinnera ve dvou setech.

První set Djokovič získal hladce za pouhých 38 minut, ale ve druhé sadě se hra vyrovnala. Sinner sice ztratil svůj servis hned na začátku druhého setu, ale poté se dostal do šancí na brejkboly. Bohužel je však neproměnil a Djokovič si udržel svůj servis. Sinner se snažil držet naději na vítězství, ale nakonec nezvládl koncovku setu. Djokovič využil jeho dvojchybu a po hodině a 43 minutách proměnil první mečbol.

Tímto vítězstvím Djokovič korunoval úspěšnou sezónu, ve které získal tři grandslamové tituly v Melbourne, Paříži a New Yorku. Pouze ve Wimbledonu nestačil ve strhujícím pětisetovém finále na dalšího talentovaného hráče Carlose Alcaraze.

Ve finále čtyřhry zvítězil pár Ram/Salisbury nad Granollers/Zeballos v poměru 6:4, 6:4.

Turnaj mistrů v Turíně se hrál na tvrdém povrchu a celková dotace činila 15 milionů dolarů. Djokovič si tak připsal další významné vítězství do svého tenisového palmarés.