Djokovič konfrontuje fanouška a následně pokračuje v obhajobě

Djokovič konfrontuje fanouška a následně pokračuje v obhajobě

Novak Djokovic získal svůj 24. grandslamový titul vítězstvím nad Alexem Popyrinem ve druhém kole Australian Open. Djokovic vyhrál první set za pouhých 39 minut, ale ve druhém setu se dostal do problémů poté, co ztratil své podání ve čtvrtém gamu. Přestože soupeře nepustil k žádnému setbolu při stavu 5:3 a brejk smazal, Popyrin vyrovnal a vyhrál druhý set.

Djokovic se dostal do problémů i ve třetím setu, kdy čelil čtyřem setbolům při stavu 4:5, ale dokázal je všechny odvrátit. Ve tie-breaku pak zvítězil 7:4 a ve čtvrtém setu už nedal soupeři šanci.

Popyrin sice odvrátil tři mečboly při svém podání v devátém gamu, ale na pátý pokus kapituloval. Djokovic nebyl nijak rozhodnutý ani v čtvrtém setu, kdy se rozčílil na jednoho z fanoušků, který na něj z tribuny něco pokřikoval. Nakonec se ale uklidnil a šel servírovat do pátého gamu.

Po výsledku 3:1 na sety může Djokovic pokračovat v obhajobě loňského titulu. V rozhovoru na kurtu po zápase uznal, že nehrál svůj nejlepší tenis, ale přesto se mu podařilo vyhrát ve čtyřech setech.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne pokračuje. Djokovic je jedním z favoritů na celkové vítězství a pokračuje ve své cestě za dalším grandslamovým titulem.