Djokovič nedosáhl rekordního 25. grandslamu, Alcaraz mu vzdoroval až ve třetím setu.

Djokovič nedosáhl rekordního 25. grandslamu, Alcaraz mu vzdoroval až ve třetím setu.

Alcaraz nedal v úvodních dvou setech sedmatřicetiletému Djokovičovi šanci. Sedminásobného wimbledonského šampiona navíc viditelně limitovalo před měsícem operované koleno a do první i druhé sady vstoupil ztrátou podání.

Ve třetím setu se ale Djokovič rozehrál a s Alcarazem držel krok až do stavu 4:4. Pak mu ale mladý Španěl sebral podání, v následujícím gamu se ujal vedení 40:0 a mohl zápas ukončit.

Alcaraz ale neudržel nervy na uzdě, Djokovič všechny tři mečboly odvrátil, srovnal a vynutil si tie-break. V něm už měl ale opět navrch Alcaraz a zkrácenou hru pro sebe získal poměrem 7:4.

Alcaraz si v této sezoně připsal druhý grandslamový triumf, poté co navázal na měsíc starý úspěch z Roland Garros. Na kontě má také vítězství z US Open z roku 2022 a v grandslamových finále si drží stoprocentní bilanci 4:0.

Pohár pro vítěze Alcaraz převzal od britské princezny Kate, která je od roku 2016 patronkou All England Clubu. Oblíbená členka královské rodiny se objevila na veřejnosti teprve podruhé od května, kdy oznámila, že se léčí s rakovinou.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 50 milionů liber):

Muži:

Dvouhra – finále: Alcaraz (3-Šp.) – Djokovič (2-Srb.) 6:2, 6:2, 7:6 (7:4).

Junioři:

Dvouhra – finále: Budkov Kjaer (2-Nor.) – Rottgering (Niz.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra – finále: Razeghi, Schönhaus (USA/Něm.) – Klimas, Kumstát (ČR) 7:6 (7:1), 6:4.

Juniorky:

Dvouhra – finále: Jamrichová (1-SR) – Jonesová (3-Austr.) 6:3, 6:4.

Nová hvězda tenisu Carlos Alcaraz nedal sedminásobnému wimbledonskému šampionovi Novaku Djokovičovi šanci na zisk rekordního 25. grandslamového titulu. Ve finále Wimbledonu se oba soupeři střetli v napínavém zápase, který skončil v prospěch mladého Španěla.

Alcaraz překvapil svým vítězstvím v poměru 6:2, 6:2, 7:6 (7:4) a zapsal si tak druhý grandslamový triumf v kariéře. Djokovič se sice snažil ve třím setu o obrat, ale mladý Alcaraz si udržel nervy na uzdě a zasloužen&#eacute; si odnesl trofej pro vítěze.

Tento vítězství znamená pro Alcaraze další krok vpřed ve své kariéři a potvrzuje jeho talent a potenciál. Na kontě má také vítězství z US Open z roku 2022 a v grandslamových finále si drží stoprocentní bilanci 4:0.

Pohár pro vítěze převzal Alcaraz od britské princezny Kate, která je patronkou All England Clubu. Tento okamžik byl pro Alcaraze nejen sportovním úspěchem, ale také emocionálním momentem, protože princezna Kate se objevila ve veřejnosti teprve podruhé od svého oznámení, že bojuje s rakovinou.

Alcarazova výzva a vítězství na Wimbledonu ukazují, že nová generace tenistů je připravena převzít otěže od starších hráčů. Jeho talent, odhodlání a bojovnost ho staví do pozice jednoho z hlavních favoritů budoucnosti tenisu.