Djokovič porazil Nadala v bitvě titánů, Nadalovi nepomohlo ani zázračné vzepětí ve druhém setu.

Djokovič porazil Nadala v bitvě titánů, Nadalovi nepomohlo ani zázračné vzepětí ve druhém setu.

Ostře sledovaný duel na antukovém dvorci Phillipea Chatriera vyhrál za hodinu a 44 minut a připsal si v 60. vzájemném utkání 31. vítězství. 

Duel dvou tenisových ikon, které mají dohromady na kontě 46 grandslamových trofejí, měl Djokovič po většinu času pod kontrolou.

Čtrnáctinásobný vítěz Roland Garros Nadal, jenž nastoupil s obvázaným pravým stehnem, odvrátil v závěru prvního setu hrozbu „kanára“.

Ve druhé sadě sice z nepříznivého stavu 0:4 zázračným vzepětím vyrovnal, poslední dva gemy ale získal vítěz rekordních 24 grandslamů. Duel zakončil Djokovič esem.

Sedmatřicetiletý Srb dál živí šanci na první olympijské zlato v kariéře, pod pěti kruhy zatím získal ve dvouhře jen bronz v roce 2008 v Pekingu.

Tehdy s pozdějším vítězem Nadalem prohrál v semifinále. V osmifinále narazí na Němce Dominika Koepfera, nebo Itala Mattea Arnaldiho.

O rok starší Nadal, který v posledních letech laboroval se zdravotními problémy a může jít o jeho poslední sezonu v kariéře, pokračuje na turnaji ještě ve čtyřhře po boku Carlose Alcaraze.

Čtyřnásobná vítězka antukového Roland Garros Iga Šwiateková postoupila na olympijském turnaji v Paříži do osmifinále. Světová tenisová jednička z Polska porazila domácí Francouzku Diane Parryovou za hodinu a 14 minut 6:1, 6:1. 

Vítězka posledních tří ročníků grandslamového Roland Garros Šwiateková vyhrála v Paříži už 23. zápas v řadě. Navázala na úvodní výhru nad Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou a znovu neztratila ani set.

Devětapadesáté hráčce světa Parryové dovolila jen dva gemy, nenabídla jí ani jeden brejkbol. Její další soupeřkou bude Číňanka Wang Si-jü.

Nezaváhala ani finalistka letošního French Open Jasmine Paoliniová, italská tenistka přehrála 6:4, 6:1 Polku Magdu Linetteovou, jež v pátek získala titul na turnaji WTA v Praze.

Světová pětka Paoliniová, jež si zahrála finále na Roland Garros i ve Wimbledonu, sváděla s Linetteovou vyrovnaný souboj jen v úvodním setu. Ve druhém soupeřce třikrát sebrala podání a proměnila první mečbol.

Bitvu titánů vyhrál Djokovič, Nadalovi nepomohlo ani zázračné vzepětí ve druhém setu

Ostře sledovaný duel na antukovém dvorci Phillipea Chatriera vyhrál za hodinu a 44 minut Novak Djokovič a připsal si v 60. vzájemném utkání 31. vítězství. Duel dvou tenisových ikon, které mají dohromady na kontě 46 grandslamových trofejí, měl Djokoviče po většinu času pod kontrolou.

Čtrnáctinásobný vítěz Roland Garros Rafael Nadal, který nastoupil s obvázaným pravým stehnem, odvrátil v závěru prvního setu hrozbu „kanára“. Ve druhé sadě sice z nepříznivého stavu 0:4 zázračným vzepětím vyrovnal, ale poslední dva gemy získal Djokovič a duel zakončil esem.

Sedmatřicetiletý Srb dál živí šanci na první olympijské zlato v kariéře, pod pěti kruhy zatím získal ve dvouhře jen bronz v roce 2008 v Pekingu. Tehdy s pozdějším vítězem Nadalem prohrál v semifinále. V osmifinále narazí na Němce Dominika Koepfera nebo Itala Mattea Arnaldiho.

O rok starší Nadal, který v posledních letech laboroval se zdravotními problémy a může jít o jeho poslední sezonu v kariéře, pokračuje na turnaji ještě ve čtyřhře po boku Carlose Alcaraze.

Čtrnáctinásobná vítězka antukového Roland Garros Iga Świątek postoupila na olympijském turnaji v Paříži do osmifinále. Světová tenisová jednička z Polska porazila domácí Francouzku Diane Parryovou za hodinu a 14 minut 6:1, 6:1. Świątek vyhrála už 23. zápas v řadě a navázala na úvodní výhru nad Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou.

Devětapadesáté hráčce světa Parryové dovolila jen dva gemy a nenabídla jí ani jeden brejkbol. Její další soupeřkou bude Číňanka Wang Si-jü.

Nezaváhala ani finalistka letošního French Open Jasmine Paoliniová, italská tenistka porazila Polku Magdu Linetteovou 6:4, 6:1. Světová pětka Paoliniová sváděla s Linetteovou vyrovnaný souboj jen v úvodním setu. Ve druhém soupeřce třikrát sebrala podání a proměnila první mečbol.