Djokovič překonal americkou senzaci a postoupil do desátého finále US Open

Djokovič překonal americkou senzaci a postoupil do desátého finále US Open

Novak Djokovič se probojoval do finále US Open, kde se utká buď s Carlosem Alcarazem nebo s Danielem Medveděvem. Djokovič má za sebou 36 grandslamových finále a pokud vyhraje, získá svůj čtvrtý titul na US Open a první od roku 2018. Loňský rok na turnaji chyběl kvůli chybějícímu očkování proti koronaviru.

V semifinále Djokovič porazil Američana J.J. Sheltona. Shelton měl problémy s nevynucenými chybami, zatímco Djokovič hrál velmi suverénně. V třetím setu měl Djokovič dvakrát výhodu brejku, ale Shelton se vždy dokázal vrátit do hry. Nakonec Djokovič získal vedení 5:1 a semifinále dovedl k vítězství po dvou hodinách a 42 minutách.

Djokovič je již jistý, že se po US Open vrátí na post světové jedničky. Pokud zvítězí ve finále, získá svůj 24. grandslamový titul a vyrovná se tak Rafaelu Nadalovi. Djokovič je také třetím hráčem v historii, který má na US Open trojciferný počet startů. Více zápasů na tomto turnaji odehráli pouze Roger Federer a Jimmy Connors.

Finále US Open se hraje na tvrdém povrchu v New Yorku a má dotaci 65 milionů dolarů. Djokovič se těší na další grandslamové finále a doufá, že získá další titul.