Djokovič se emocionálně rozplakal po skončení zápasu, který sledovali i Travolta a Stoneová.

Djokovič se emocionálně rozplakal po skončení zápasu, který sledovali i Travolta a Stoneová.

Novak Djokovič se dočkal olympijského zlata a už tak velmi úspěšný tenista se zařadil do skupiny vyvolených, kteří se mohou pyšnit Golden Slamem.

Novak Djokovič se stal hrdinou celého Srbska, když vyhrál zlatou medaili na letošních olympijských hrách v Tokiu. Tento úspěch mu zajistil místo mezi tenisovou elitou, jelikož se také stal jedním z mála hráčů, kteří dosáhli tzv. Golden Slamu.

Golden Slam je termín používaný pro tenisty, kteří během své kariéry vyhráli všechny čtyři Grand Slam turnaje a zlatou medaili na letních olympijských hrách. Novak Djokovič se tak zařadil do skupiny vyvolených, která zahrnuje pouze Steffi Grafovou, Andreu Agassiovou, Rafaela Nadala a Serenu Williamsovou.

Djokovičova cesta k zlatu nebyla jednoduchá. Ve finále se utkal s ruským tenistou Danil Medvedevem, který ho donutil hrát své nejlepší tenis. Po třech setech a dramatickém závěru se však Djokovičovi podařilo zvítězit a získat zlatou medaili.

Celý svět sledoval tento triumfální okamžik, včetně slavných osobností jako John Travolta nebo Sharon Stoneová, kteří byli přítomni na tribuně a fandili Djokovičovi.

Pro Djokoviče to byl nejen historický okamžik, ale také potvrzení jeho neuvěřitelného talentu a odhodlání. Jeho jméno se tak navždy zapsalo do tenisových dějin a jeho úspěch bude inspirací pro další generace tenistů.

Gratulujeme Novaku Djokovičovi k jeho úžasnému vítězství a těšíme se na další skvělé výkony od tohoto špičkového tenisty.