Dluhy Fotbalové Příbrami vůči dvěma hráčům mohou vést ke ztrátě čtyř bodů.

Dluhy Fotbalové Příbrami vůči dvěma hráčům mohou vést ke ztrátě čtyř bodů.

Příbramský fotbalový klub čelí trestu od etické komise. Tento trest se skládá ze dvou částí a za každou z nich byl klubu odebrán dva body. Rozhodnutí etické komise není veřejné, ale podle informací ČTK klub nezaplatil dvěma bývalým hráčům dluhy.

Příbram se po podzimní části druhé ligy nachází na čtvrtém místě tabulky se stejným bodovým ziskem jako třetí Táborsko, které drží druhou příčku, znamenající účast v baráži o nejvyšší soutěž. Na vedoucí Vyškov ztrácí Středočeši po 16 kolech osm bodů. Po odečtu bodů by však klesli na osmou pozici.

Etická komise na úřední desce na webu FAČR ve svém dnešním rozhodnutí uvedla, že trest pro klub připadne nejúspěšnějšímu družstvu v kategorii mužů, tedy druholigovému celku Středočechů.

Příbram se potýká s finančními problémy již nějakou dobu. V lednu hráči kvůli chybějícím výplatám nenastoupili k utkání v rámci zimní přípravy. Navzdory napjaté finanční situaci se v minulé druhé ligové sezóně celek od Litavky umístil na třetím místě a v baráži bojoval o návrat do nejvyšší soutěže, proti Pardubicím však neuspěl.