Dojetí brání Noskovou v promluvě; celá hala aplauduje Češce.

Dojetí brání Noskovou v promluvě; celá hala aplauduje Češce.

Linda Nosková překvapila tenisový svět, když v utkání 3. kola Australian Open porazila světovou jedničku Igu Šwiatekovou. Toto utkání se stalo jedním z nejzajímavějších momentů turnaje.

Nosková, která je na žebříčku WTA až na 67. místě, se postavila proti polské hráčce Šwiatekové, která je momentálně nejlepší tenistkou světa. Očekávalo se, že Šwiateková bude mít snadnou práci s méně známou soupeřkou, ale Nosková předvedla skvělý výkon a zaslouženě vyhrála.

První set byl velmi vyrovnaný a obě hráčky si držely své podání. Nosková však dokázala využít jednu breakovou šanci a získala první set 6:4. Ve druhém setu Šwiateková začala lépe a rychle se dostala do vedení 3:0. Nosková však neztratila hlavu a začala se vracet do zápasu. S vyšší agresivitou a přesnými údery dokázala srovnat na 3:3. Následovala vyrovnaná bitva, ve které se obě hráčky snažily získat vedení. Nakonec se set dostal do tiebreaku, ve kterém byla Nosková úspěšnější a vyhrála 7:6(4).

Poslední set byl plný emocí a napětí. Šwiateková se snažila vrátit do zápasu, ale Nosková hrála s velkou sebedůvěrou a odhodláním. Získala brzy break a udržela si vedení až do konce setu. Nakonec vyhrála 6:4 a zajistila si postup do čtvrtfinále.

Tento výsledek je obrovským překvapením, protože Šwiateková byla favoritkou tohoto utkání. Nosková však dokázala, že ve světě tenisu není nic nemožného. Její výkon byl plný síly, odhodlání a skvělé techniky.

Po utkání Nosková uvedla, že to byl jeden z nejlepších momentů její kariéry. Byla nadšená z toho, že porazila světovou jedničku a doufá, že tento úspěch jí dodá ještě více sebevědomí do dalších zápasů.

Tímto vítězstvím se Nosková stala novou senzací turnaje a ukázala, že i hráčky mimo světovou špičku mají potenciál porazit ty nejlepší. Její výkon bude jistě dlouho diskutován a bude se o něm mluvit ještě dlouho po skončení Australian Open.