Dražba přilby přináší Klokánku přes dva a půl milionu korun.

Dražba přilby přináší Klokánku přes dva a půl milionu korun.

Na nedávném galavečeru v Brně byla vydražena rekordní částka za dražební helmu Arai GP7, kterou používají piloti Formule 1. Tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra se na galavečeru představil s filmovým dokumentem o uplynulé sezóně, ve kterém se účastnil pohárového seriálu Lamborghini Super Trofeo Europe a zónového mistrovství střední Evropy FIA CEZ.

Helma, která byla navržena speciálně pro Jiřího Mičánka, měla původně hodnotu 130 tisíc korun. Předpokládalo se, že dražba by mohla vybrat mezi půl milionem a milionem korun. Ale dražba překvapila všechny přítomné. Dražba začala na jedné koruně a helma nakonec byla vydražena za 750 tisíc korun. Vítězem dražby se stal brněnský podnikatel Jan Polický.

Ale to nebylo vše. Soupeři, kteří se předhazovali v dražbě, se rozhodli darovat brněnskému Klokánku příspěvky, i když nevyhráli dražbu. Další hosté večera se také přidali a celkový výtěžek dražby činil 2 615 000 korun. K tomu ještě přispěli partneři týmu nábytkem v hodnotě 250 000 korun.

Jiří Mičánek byl dojatý a hrdý na svůj tým a partnery. Překvapilo ho, že se do dražby zapojili i lidé s běžnými mzdami. Celkem šestnáct lidí přispělo, nejvyšší příspěvek kromě vítězné částky dražby činil půl milionu korun.

Marcela Bublová, ředitelka brněnského Klokánku, byla dojatá a ráda, že tato obrovská částka umožní renovovat zařízení pro děti, které je již 17 let staré. Díky této dražbě bude možné obnovit vybavení, které je nezbytné pro okamžitou pomoc dětem.