Dřevěný stadion Arsenalu vyvolal rozruch mezi fanoušky poté, co bylo odhaleno, že jeho cena dosáhla dvou miliard. Harvetzova kontroverzní vystoupení způsobilo šok.

Dřevěný stadion Arsenalu vyvolal rozruch mezi fanoušky poté, co bylo odhaleno, že jeho cena dosáhla dvou miliard. Harvetzova kontroverzní vystoupení způsobilo šok.

Kai Havertz, německý fotbalista, nedávno přestoupil z Chelsea do Arsenalu za obrovskou částku 65 milionů liber, což je více než 1,8 miliardy korun. Přestože fanoušci Arsenalu původně přivítali jeho příchod, po jeho neuspokojivém výkonu při představení se na sociálních sítích objevily zklamané komentáře. Jeden z fanoušků s ironií napsal: „To jsou ty nákupy online. Pořídili jsme si špatného Havertze.“

Naopak fanoušci městského rivala se radují a posmívají se. „Kai Havertz svým zakončením podmanil celý fotbalový svět,“ napsal jeden z fanoušků Chelsea na Twitteru. Řada dalších stále nemůže uvěřit, že londýnský klub za tohoto hráče zaplatil tak obrovskou sumu.

Přestože Havertz předvedl neuspokojivý výkon při svém představení, stále má nezpochybnitelný potenciál, aby v Arsenalu něco dokázal. Havertz byl považován za jednoho z největších talentů německého fotbalu. Za svůj mateřský klub Bayer Leverkusen debutoval v bundeslize již ve svých šestnácti letech a stal se nejmladším debutantem v historii klubu. Je také nejmladším hráčem, který dosáhl milníků 50 a 100 ligových startů v německé nejvyšší soutěži. V národním týmu odehrál 37 zápasů a vstřelil 13 gólů.

V roce 2020 přestoupil do Chelsea, kde si nejvíce všiml svým vítězným gólem ve finále Ligy mistrů v roce 2021. Během svého působení na Stamford Bridge odehrál celkem 91 zápasů a vstřelil 19 branek.