Důležité upozornění: Lidé by neměli zapomínat na sledování skóre a ruské rakety Kosťukových známých.

Důležité upozornění: Lidé by neměli zapomínat na sledování skóre a ruské rakety Kosťukových známých.

Finále ženské dvouhry na US Open bude soubojem mezi americkou tenistkou Coco Gauffovou a Barborou Krejčíkovou z České republiky nebo obhájkyní titulu Arynou Sabalenkovou z Běloruska. Gauffová si ve čtvrtfinále připsala dramatickou výhru nad Ukrajinkou Martou Kosťukovou. V prvním setu prohrávala 1:5, ale nakonec vyhrála 8:6 v tie-breaku. Ve druhém setu se situace obrátila a Kosťuková vedla 5:3, ale Gauffová se vrátila a vyhrála zkrácenou hru 7:3. Rozhodující set patřil Gauffové, která tak získala své desáté vítězství v této sezóně.

V semifinále by se Gauffová mohla opět utkat s Sabalenkovou, se kterou má bilanci čtyř výher a dvou porážek. S Krejčíkovou se Gauffová utkala jednou a Češka ji porazila ve dvou setech na Roland Garros v roce 2021.

Gauffová po zápase s Kosťukovou uvedla, že bojovala a dala do toho všechno. Přiznala, že nehrála dobře a něco jí chybělo, ale snažila se vyhrát další gem. Uvedla také, že zápasy s Martou jsou vždy těžké.

Kosťuková, která byla vyřazena ve čtvrtfinále, doufá, že se jim bude dařit především na velkých turnajích, které jsou mediálně sledované. Zároveň poukázala na stále trvající ruskou invazi na Ukrajinu a připomněla si to před zápasem s Gauffovou, kdy se dozvěděla o dalším raketovém útoku na Kyjev.

Tenisový Australian Open v Melbourne pokračuje a ve středu se můžeme těšit na další zápasy, například čtvrtfinále ženské dvouhry mezi Lindou Noskovou a Dajanou Jastremskou.

Ve čtyřhře mužů se čínsko-česká dvojice Čang Ť‘-čen a Machač porazila pánský pár Behar a Pavlásek 6:3, 6:1 a postoupila do semifinále.

V juniorské kategorii se česká tenistka Valdmannová přehrála Perpapechinovou 6:4, 6:0, švédská hráčka Nilssonová porazila Kovačkovou 6:4, 1:6, 6:4 a americká tenistka Grantová zdolala Paštikovou 3:6, 6:2, 6:3.

V juniorské dvouhře mužů se český hráč Brunclík přehrával Gusic Wana 6:4, 6:2.

Australian Open pokračuje a fanoušci se mohou těšit na další zajímavé zápasy a souboje o tituly.