Důvod, proč Barák nehraje v reprezentaci, vysvětlil a omluvil se Šilhavému.

Důvod, proč Barák nehraje v reprezentaci, vysvětlil a omluvil se Šilhavému.

Osmadvacetiletý záložník Fiorentiny, Antonín Barák, se omluvil trenérovi Jaroslavu Šilhavému a reprezentačnímu manažerovi Tomáši Pešírovi za své chování během telefonátu v říjnu. Barák však tvrdí, že si není vědom toho, že by porušil interní týmová pravidla. Ve videorozhovoru s novináři odmítl tvrzení o sporech s některými hráči a vyjádřil svou chuť dál reprezentovat. Rád by, aby celá kauza skončila.

Barák přiznal, že nezvládl situaci poté, co při výhře 3:1 nad Polskem nastoupil do hry až v 71. minutě. V druhém březnovém zápase v Moldavsku, kde Češi remizovali bez branek, hrál od začátku a v 73. minutě byl střídán. Od června, září, října ani nyní na nadcházející listopadové závěrečné zápasy nebyl nominován. Šilhavý to odůvodnil tím, že se Barák nevhodně choval v týmu.

„Před říjnovým srazem pan Šilhavý přes média uvedl, že je řada na mně, že já bych se měl ozvat. Já ten krok udělal, hned druhý den jsem panu Šilhavému volal. U telefonátu byl přítomen i manažer týmu Tomáš Pešír. Telefonát trval asi 20 minut, třikrát po sobě jsem se pana Šilhavého zeptal, jaká interní pravidla jsem porušil. Řekl, že už mi bylo vše řečeno na předchozích srazech. Pár pohovorů jsme spolu vedli, ale nebyl jsem si vědom porušení pravidel. Vždy jsem se choval jako profesionál, ať už v tréninkovém procesu, na mítinkách jsem chodil včas, žádný konflikt jsem neměl,“ řekl Barák.

„PAk do toho vstoupil pan Pešír a odůvodnil to tak, že jsme měli pohovor v Moldavsku po zápase s Polskem. Byl to druhý pohovor na tom srazu. První jsme měli před zápasem s Polskem, kde mi trenéři řekli, že nebudu hrát. Přiznávám a přiznal jsem to do telefonátu i panu Šilhavému, že je to jediný moment, za který mi mohou něco říct. Že nebudu proti Polsku hrát, jsem v tu chvíli nějak emocionálně nezvládl, byl jsem naštvaný. Start kvalifikace, cítil jsem se skvěle a cítil jsem, že v tu chvíli mám týmu co dát. Za to jsem se panu Šilhavému v tom telefonátu omluvil,“ poznamenal Barák.

Domnívá se, že za vyřazením z týmu do jisté míry stojí i pohovor v Moldavsku. „Pan Pešír mi v tom telefonátu říkal, že jsem po pohovoru v Moldavsku vypadal, že si o nich myslím, že jsou úplní debilové. Já mu řekl: Vy máte veř