Důvodem návratu do Kladna byla pro Frolíka změna priorit, peníze již nejsou na prvním místě. Pomohl mu i Plekanec.

Důvodem návratu do Kladna byla pro Frolíka změna priorit, peníze již nejsou na prvním místě. Pomohl mu i Plekanec.

Jakub Frolík se po 17 letech vrací do svého mateřského klubu Kladna. Přestože finanční podmínky nebyly pro něj prioritou, rozhodl se vrátit a pomoci týmu v extraligové tabulce. Frolík je odchovancem Kladna a během své kariéry odehrál přes devět set zápasů v NHL a získal Stanley Cup s Chicagem v roce 2013.

Frolík přiznal, že uvažoval o konci kariéry, ale jeho otec si přál, aby ji ukončil doma na Kladně. Uzavřel s klubem rozumnou smlouvu a chce si za něj zahrát a pomoci mu. Peníze už pro něj nejsou prioritou.

Rozhodnutí se vrátit do Kladna brzdily jen osobní důvody, protože se mu narodila třetí dcera. Nakonec se ale s klubem dohodl na podmínkách, které mu vyhovovaly.

Frolík také prozradil, že roli v jeho rozhodnutí sehrál i fakt, že kapitán Tomáš Plekanec prodloužil smlouvu s Rytíři o další rok. Plekanec je hráčem na vysoké úrovni a Frolík chtěl pokračovat ve spolupráci s ním.

Frolík přiznal, že po návratu kouče Filipa Pešána do Liberce si myslel, že už v Kladně hrát nebude. Mezi nimi došlo k nějakým věcem, které nechtěl opakovat. Nevešel se do sestavy a přijal to.

Na otázku, zda to byly jeho poslední starty za národní tým, Frolík odpověděl, že na reprezentaci moc nemyslí a chce se soustředit jen na Kladno.

Dnes absolvoval první trénink s týmem ve Slaném, kde Rytíři momentálně sídlí. Myslí si, že se do toho rychle dostane a bude to v pohodě. Chce se seznámit s novými spoluhráči.

Frolík také zmínil hrajícího majitele Jaromíra Jágra, se kterým hrál v Calgary. Neví, jaké má Jágr plány, ale doufá, že si s ním ještě zahraje.

Frolík vzpomínal na své dětství na kladenském stadionu a na silný ročník, ve kterém vyhráli tituly v mládežnických kategoriích.

Nyní chce s Kladnem postoupit do play-off a udělat krok vpřed. Doufá, že se dostanou alespoň do předkola a budou mít šanci na play-off.