Dvě hole-in-one za jediný turnaj: Úžasný výkon thajské teenagerky

Dvě hole-in-one za jediný turnaj: Úžasný výkon thajské teenagerky

Mladá golfistka dosáhla ceněného hole-in-one hned v úvodní den amatérského asijsko-pacifického šampionátu žen. Její míček zapadl po odpalu přesně na místo určení na sedmé tříparové jamce. Díky tomu se stala Soontreeyapasová po prvním kole jednou ze tří vedoucích hráček společně s krajankou Eilou Galitskyovou a Číňankou Čchun-wej Wu. Všechny tři hráčky zvládly hřiště Siam Country Club v thajské Pattaye s normou 72 na 67 úderů.

Soontreeyapasová však své „eso“ předvedla i ve třetím kole, tentokrát na jamce číslo šestnáct. „Je to nemožné, úžasné. Jsem v šoku,“ nechávala se slyšet thajská teenagerka. „Napálila jsem míček naprosto přesně a bylo z toho hole-in-one,“ radovala se.

Na šestnácté jamce navíc jeden ze sponzorů vypsal speciální cenu právě pro případ, že by ji někdo pokořil jediným úderem. Soontreeyapasová se tak mohla těšit ze zbrusu nového luxusního telefonu. „To je skvělé, nádhera,“ jásala s přístrojem v ruce.

Před závěrečným kolem patří první místo Číňance Čchun-wej Wu s náskokem čtyř ran. Soontreeyapasová na ni ztrácí osm úderů.