Dvě mladé naděje z Česka vybrány do elitního týmu pro soutěž v Číně

Dvě mladé naděje z Česka vybrány do elitního týmu pro soutěž v Číně

České tenistky Tereza Valentová a Laura Samsonová se staly semifinalistkami juniorského turnaje na US Open. Tato zpráva překvapila mnoho lidí, protože malá země ze střední Evropy produkuje neustále nové a nové talentované tenistky.

Obě hráčky jsou mezi osmi vybranými pro blížící se Turnaj mistryň do 18 let, který se bude konat v čínském Čcheng-tu. Tereza Valentová je sedmá v kombinovaném juniorském žebříčku a k postupu do elitní osmičky jí pomohla finálová účast na grandslamu v New Yorku. Na Australian Open hrála čtvrtfinále a doma vyhrála turnaj kategorie J300 na pražských Spořilových.

Valentová se prezentuje celodvorcovým tenisem a není obranářkou. Zkušenosti sbírá také na turnajích dospělých profesionálů, kde se dostala až do semifinále v Říčanech a čtvrtfinále v Olomouci.

Laura Samsonová je na juniorském žebříčku jedenáctá. Na US Open hrála semifinále a na Wimbledonu získala deblový titul po boku Aleny Kovačkové. Jejím největším talentem je nadstandardní servis, který dokáže vypálit rychlostí kolem 170 kilometrů v hodině. Mnoho expertů ji považuje za největší talent své generace.

Společně s českými hráčkami se mezi elitu probojovaly také Alina Kornějevová z Ruska, Clervie Ngounoueová z USA, Renáta Jamrichová ze Slovenska a tři japonské naděje: Sara Saitová, Sajaka Išiová a Ena Koikeová.

Úspěch českých tenistek na juniorských turnajích je důkazem kvality českého tenisu a potvrzuje, že malá země ze středu Evropy je schopna produkovat špičkové tenistky. Tereza Valentová a Laura Samsonová mají před sebou slibnou budoucnost a můžeme se těšit na jejich další úspěchy.