Edmonton prodloužil finále Stanley Cupu a McDavid dosáhl rekordního výkonu

Edmonton prodloužil finále Stanley Cupu a McDavid dosáhl rekordního výkonu

Dvakrát skóroval Dylan Holloway a poprvé v sérii bodoval Leon Draisaitl (0+2). Sergej Bobrovskij střídal ve 25. minutě po páté inkasované brance.

Série, ve které nenastupuje žádný český hráč, pokračuje na ledě Floridy pátý zápasem ve středu 19. června ve 2:00 SELČ.

Edmonton zachránila ve třetí minutě dvakrát tyčka a v oslabení udeřil v čase 3:11 Janmark, na nějž navázal v osmé minutě Henrique. Florida rychle odpověděla tečí Tarasenka, ale ještě v úvodní třetině vrátil domácím dvougólový náskok Holloway.

Na začátku prostřední části se poprvé ve finále trefil McDavid a ve 25. minutě vyhnal Nurse na střídačku Bobrovského, kterých v součtu předchozích tří utkání pustil jen čtyři góly. Stolarz udržel čisté konto pouze do 34. minuty, ve které jej překonal Nugent-Hopkins v přesilové hře pět na tři. Výhru zpečetili v závěru Holloway s McLeodem.

Za bezgólového stavu trefili tyč během pár sekund útočníci Floridy Tkachuk i Reinhart a vzápětí se prosadil v přečíslení dva na jednoho Janmark. Autor prvního gólu připravil i druhou změnu skóre a po jeho pasu zvýšil Henrique z hranice brankoviště.

Tarasenko snížil tečí střely od modré čáry a moc nechybělo, aby hosté vyrovnali. Verhaeghe ale nepřekonal v přečíslení dva na jednoho Skinnera, který se rychle přemístil proti střele do odkryté branky a vytáhl klíčový zákrok večera.

Edmontonu vrátil dvougólový náskok z rychlého protiútoku Holloway, který vyzrál na Bobrovského bekhendovou kličkou.

Druhou třetinu ovládl Edmonton a korunoval střeleckou aktivitu 17:4. Už po 73 sekundách hry zamíříl McDavid z dalšího brejku přesně z levého kruhu. A ve 25. minutě vyhnal Nurse ranou z mezikruží Bobrovského z branky.

Hrdina předchozích tří duelů inkasoval pětkrát z šestnácti střel. Jeho náhradníka Stolarze zachránila tyč po střele McDavida, ale brzy kapituloval. Domácí využili svou první přesilovou hru v sérii, když se z dorážky trefil Nugent-Hopkins.

Šestý gól padl v dvouminutové hře pět na tři, protože Florida trestala důraz Hymana na brankovišti. Tkachuk dostal menší trest za pár úderů McDavidovi, který nejevil žádný zájem prát se. Dvě minuty udělili rozhodčí i Bennettovi za hrubost na Hymana.

Florida byla ve třetí třetině aktivnější, na střely vyhrála 15:8, ale Lundell trefil jen tyč. Domácí šetříli své klíčové hráče, McDavid odehrál v závěrečné části pouze čtyři střídání. Přesto vymyslel v 55. minutě sedmý gól, při kterém Holloway zakončil rychlou kombinaci do odkryté branky.

Kapitán Edmontonu tím překonal rekord, který držel v počtu přihrávek v jednom play off Wayne Gretzky. Skóre uzavřel výstavní ranou z mezikruží McLeod.

Finále Stanleyova poháru – 4. zápas:

Edmonton – Florida 8:1 (3:1, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Janmark (C. Brown), 8. Henrique (Janmark, Ekholm), 15. Holloway (Draisaitl, Kulak), 22. McDavid (Hyman, Bouchard), 25. Nurse (McDavid, Hyman), 34. Nugent-Hopkins (Draisaitl, McDavid), 55. Holloway (McDavid, Perry), 57. R. McLeod (Holloway, Foegele) – 12. Tarasenko (Forsling, Lundell). Rozhodčí: Hebert, Rooney – Berg, Daisy. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 35:33. Diváci: 18.347. Hvězdy zápasu: 1. McDavid, 2. Holloway, 3. Janmark (všichni Edmonton). Stav série: 1:3.

Edmonton: S. Skinner- Bouchard, Ekholm, Broberg, Nurse, Ceci, Kulak – Hyman, McDavid, Nugent-Hopkins – Perry, Draisaitl, R. McLeod – C. Brown, Henrique, Janmark – Holloway, Ryan, Foegele. Trenér: Kris Knoblauch.

Florida: Bobrovskij (25. Stolarz) – Ekblad, Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov, Rodrigues – M. Tkachuk, Bennett, Verhaeghe – Tarasenko, Lundell, Luostarinen – Okposo, Stenlund, Lorentz. Trenér: Paul Maurice.

Nevídaná kanonáda. Edmonton prodloužil finále Stanley Cupu, McDavid má rekord

V posledním zápase finále Stanley Cupu došlo k neuvěřitelné kanonádě gólů, které nakonec rozhodly o vítězství týmu Edmonton nad Floridou. Edmonton si tak udržel naději na zisk prestižního trofeje a prodloužil sérii na pátý zápas.

Dylan Holloway se dvakrát prosadil do sítě soupeře a Leon Draisaitl poprvé v sérii zaznamenal dvě asistence. Sergej Bobrovskij byl ve 25. minutě střídán po páté inkasované brance.

Série, ve které nenastupuje žádný český hráč, pokračuje na ledě Floridy pátým zápasem ve středu 19. června ve 2:00 SELČ.

Edmonton zachránila ve třetí minutě dvakrát tyčka a v oslabení udeřil v čase 3:11 Janmark, na nějž navázal v osmé minutě Henrique. Florida rychle odpověděla trefou Tarasenka, ale ještě v úvodní třetině vrátil domácím dvoubrankový náskok Holloway.

Na začátku prostřední části se poprvé ve finále trefil McDavid a ve 25. minutě vyhnal Nurse na střídačku Bobrovského, který v součtu předchozích tří utkání pustil jen čtyři góly. Stolarz udržel čisté konto pouze do 34. minuty, ve které jej překonal Nugent-Hopkins v přesilové hře pět na tři. Výhru zpečetili v závěru Holloway s McLeodem.

Za bezbrankového stavu trefili tyč během pár sekund útočníci Floridy Tkachuk i Reinhart a vzápětí se prosadil v přesilové hře dva na jednoho Janmark. Autor prvního gólu připravil i druhou změnu skóre a po jeho pasu zvýšil Henrique z hranice brankoviště.

Tarasenko snížil třemi střelami od modré čáry a moc nechybělo, aby hosté vyrovnali. Verhaeghe ale nepřekonal v přesilové hře dva na jednoho Skinnera, který se rychle přemístil proti střele do odkryté branky a vytáhl klíčový zákrok večera.

Edmontonu vrátil dvoubrankový náskok z rychlého protiútoku Holloway, který vyzrál na Bobrovského bekhendovou kličkou.

Druhou třetinu ovládl Edmonton a korunoval střeleckou aktivitu 17:4. Už po 73 sekundách hry zamířil McDavid z dalšího brejku přesně z levého kruhu. A ve 25. minutě vyhnal Nurse ranou z mezikruží Bobrovského z branky.

Hrdina předchozích tří duelů inkasoval pětkrát z šestnácti střel. Jeho náhradníka Stolarze zachránila tyč po střele McDavida, ale brzy kapituloval. Domácí využili svou první přesilovou hru v sérii, když se z dorážky trefil Nugent-Hopkins.

Šestý gól padl v dvouminutové hře pě