Edmonton vítězně zahájil novou éru pod vedením trenéra, Oilers přehráli NY Islanders 4:1

Edmonton vítězně zahájil novou éru pod vedením trenéra, Oilers přehráli NY Islanders 4:1

Nový trenér Edmontonu Kris Knoblauch měl úspěšnou premiéru na lavičce Oilers. Jeho tým porazil NY Islanders v poměru 4:1. Knoblauch byl spokojený s výkonem svého týmu a rád se chopil role hlavního trenéra. Edmonton dokázal zápas dovést do vítězného konce díky skvělé třetí třetině.

První branku zápasu vstřelil Mathew Barzal z NY Islanders, ale Leon Draisaitl brzy odpověděl a vyrovnal skóre. Další branky padaly až ve třetí třetině, kdy se prosadil Zach Hyman a dvakrát Connor McDavid. Poslední branku do prázdné branky vstřelil Evander Kane.

Draisaitl zaznamenal čtyři body v jednom zápase, což je jeho osobní rekord. V historických klubových tabulkách se německý centr posunul na šesté místo před Paulem Coffeyem.

Další zápas mezi Seattle a Colorado skončil vítězstvím Colorada 5:1. Colorado se tak radovalo po dvou prohrách. Po první třetině vedli domácí Seattle 1:0, ale ve druhé třetině se Colorado vzpamatovalo a otočilo skóre ve svůj prospěch. V poslední třetině Colorado dominovalo a přidalo další tři branky.

Mikko Rantanen, Ross Colton, Cale Makar, Jonathan Drouin a Valerij Ničuškin se všichni prosadili a přispěli k vítězství Colorada. Makar se svým 69. gólem v základní části NHL se posunul na třetí místo v klubových tabulkách mezi obránci.

Oba zápasy přilákaly početné publikum, a to 17 881 diváků v Edmontonu a 17 151 diváků v Seattlu. Nejlepšími hráči zápasů byli Leon Draisaitl, Stuart Skinner a Connor McDavid z Edmontonu a Mikko Rantanen, Devon Toews a Alexandar Georgiev z Colorada.