Egypťanka porazila soupeřku a následně se rozplakala po vyřazení z nominace.

Egypťanka porazila soupeřku a následně se rozplakala po vyřazení z nominace.

Egyptský cyklistický svaz Sajedovou navzdory incidentu, jehož záznam se objevil na sociálních sítích, zařadil do týmu pro Paříž. Svaz za to schytal kritiku a ministerstvo sportu vyzvalo národní olympijský výbor, aby případ přezkoumal. Výsledkem bylo vyřazení Sajedové z nominace.

Dvojnásobná vítězka letošního afrického šampionátu následně uvedla, že s cyklistikou končí. „Už jezdit nebudu. Když nechtějí, aby reprezentovala, dobře. Na olympiádu nepojedu,“ řekla egyptské televizi.

Egyptská cyklistka Shaimaa Sajedová nedávno prošla kontroverzním incidentem, který vyvolal vlnu diskuzí a kritiky. Během závodu se dostala do souboje s jinou závodnicí, kterou poslala k zemi. Tento incident byl zachycen na sociálních sítích a rychle se stal předmětem pozornosti veřejnosti.

Egyptský cyklistický svaz se rozhodl nevyloučit Sajedovou z týmu pro nadcházející Pařížské závody, což vyvolalo vlnu nevole a kritiky. Ministerstvo sportu následně zasáhlo a vyzvalo národní olympijský výbor k přezkoumání celé situace. Výsledkem bylo rozhodnutí vyřadit Sajedovou z nominace na nadcházející akci.

Po této události se samotná cyklistka rozhodla ukončit svou kariéru. V rozhovoru pro egyptskou televizi uvedla, že už nebude pokračovat v cyklistice. Prohlásila, že pokud nechtějí, aby reprezentovala svou zemi, tak to respektuje a nechce se účastnit žádných dalších závodů. Sajedová také oznámila, že se nezúčastní letních olympijských her v Paříži.

Celá situace kolem Shaimaa Sajedové a jejího vyřazení z nominace ukazuje, jak vážný dopad může mít jediný incident na sportovní kariéru jednoho člověka. Je důležité si uvědomit důsledky svých činů a jednat v souladu s pravidly fair play a sportovní etiky.