Eiffel Tower slowly sinking in sand, up to fifteen Russians could receive a medal from Paris

Eiffel Tower slowly sinking in sand, up to fifteen Russians could receive a medal from Paris

Francie uspořádá sportovní akci, která nebude mít obdoby. Letošní hry boří tradice a ve vzduchu visí i zvýšená ostražitost kvůli bezpečnosti.

Jedná se o Pařížské olympijské hry, které se budou konat v roce 2024. Tato událost je jedinečná zejména tím, že se bude konat ve městě Paříž, které je známé svou bohatou historií a kulturou. Paříž tak bude po Londýně a Los Angeles třetím městem, které bude hostit letní olympijské hry třikrát.

Pařížské olympijské hry budou také speciální tím, že se budou konat v rámci tzv. „dělených her“. To znamená, že některé sporty budou probíhat v Paříži a další v různých městech a regionech Francie. Tato novinka byla zavedena s cílem snížit náklady na pořádání her a zároveň zvýšit zapojení celé země do této události.

Dalším zajímavým prvkem Pařížských olympijských her je skutečnost, že se do historie může zapsat až patnáctka ruských sportovců. Ti by mohli obdržet medaili za své úspěchy, ale pod ruskou vlajkou a hymnou. Tato situace vznikla v důsledku dopingového skandálu, který postihl ruský sport.

Samotné Pařížské olympijské hry budou samozřejmě sledovány po celém světě a fanoušci sportu se mohou těšit na skvělé výkony sportovců z celého světa. Doufejme, že tyto hry přinesou nejen sportovní vzrušení, ale také jedinečnou atmosféru a inspiraci pro další generace sportovců.