Ester Ledecká dosáhla nejlepšího výsledku v sezóně, když byla pouhých 63 setin od vítězství.

Ester Ledecká dosáhla nejlepšího výsledku v sezóně, když byla pouhých 63 setin od vítězství.

Ester Ledecká, česká lyžařka, se po sobotním 24. místě ve sjezdu v Rakousku vrátila k výbornému výkonu. S startovním číslem 29 vyjela až po všech favoritkách a na druhém mezičase měla na vedoucí Gutovou-Behramionou náskok čtyř setin. Poté ztratila více než šest desetin, ale i tak se zařadila na průběžné desáté místo. Z první desítky ji odsunula až Američanka Lauren Macugaová se startovním číslem 48, která byla o pět setin rychlejší.

Ledecká prohlásila, že je ráda za dnešní závod a že se jí spousta věcí povedla, i když na některých musí ještě zapracovat. Její jedenácté místo je pro ni maximem po comebacku. V aktuálním ročníku Světového poháru dosud skončila nejlépe šestnáctá ve sjezdu ve Val d’Isere. Ledecká dodala, že se každým závodem trošičku zlepšuje a že je ráda, že už je to tady čtvrtý den. Je vidět, že si začíná zvykat na ten kopec. Takové kopce se dají natrénovat jenom ve svěťáku, závod se jinak nasimulovat nedá.

Vítězkou závodu se stala Gutová-Behramiová. Dvaatřicetiletá Švýcarka, která je v této disciplíně obhájkyní malého křišťálového glóbu a úřadující olympijskou šampionkou, porazila o 25 setin Rakušanku Cornelii Hütterovou. O další setinu zpět byla další domácí lyžařka Mirjam Puchnerová.

Druhá česká reprezentantka Tereza Nová ztratila na vítězku rovné dvě sekundy a obsadila 41. místo. O jednu pozici vylepšila své nejlepší umístění v elitním seriálu, který jezdí v této sezoně poprvé.

Celkové pořadí Světového poháru v sjezdovém lyžování vypadá následovně: 1. Gutová-Behramiová (Švýcarsko) 749 bodů, 2. Vlhová (Slovensko) 722 bodů, 3. Goggiaová (Itálie) 582 bodů, 4. Hectorová (Švédsko) 458 bodů, 5. Ledecká (Česká republika) 76 bodů, 6. Dubovská (Česká republika) 55 bodů, 7. Jelínková (Česká republika) 6 bodů.

Ester Ledecká se tedy v tomto ročníku Světového poháru umístila na pátém místě a stále si udržuje šanci na dobré umístění v celkovém hodnocení. Její další závody budou důležité pro to, aby se mohla posunout ještě výše.