Ester Ledecká přiznala ztrátu velkého finančního obnosu a také se musela vypořádat se zraněními.

Ester Ledecká přiznala ztrátu velkého finančního obnosu a také se musela vypořádat se zraněními.

Jednání o nové smlouvě se Svazem lyžařů byla pro mě velmi náročná z časového hlediska. Trvala téměř rok a jednalo se o umístění log na kombinéze. Během tohoto procesu jsem přišla o spoustu peněz. Nicméně, vztahy se nakonec trochu urovnaly a spolupráce je nyní dobrá. Jsem ráda, že se vše vyřešilo a že mohu nadále reprezentovat Českou republiku.

Kromě toho jsem se musela vypořádat s nepříjemnými zdravotními problémy. Byla jsem dvakrát operována kvůli klínové kosti a místo závodního programu jsem strávila dlouhou dobu rehabilitací a omezeným tréninkem. Na lyžích jsem se nedostala ani jednou a stihla jsem pouze dva snowboardové závody na konci sezony. Musím přiznat, že mi rok bez alpského lyžování hodně chyběl.

Zkusila jste po operacích lyže ještě na jaře? Ano, zkusila jsem, ale nejvíce problémů jsem měla s rukama, které mi moc neposlouchaly. Při tréninku jsem měla potíže se starty. Nyní jsem však zdravotně fit a chci se opět vrátit na lyže a bojovat o přední umístění v celkovém hodnocení Světového poháru. Během přestávek se budu věnovat snowboardu.

Letní příprava po tak dlouhé přestávce byla velmi pestrá. Snažila jsem se dohnat co nejvíce toho, co mi zdravotní stav nedovoloval. Absolvovala jsem kondiční soustředění v Řecku, trénovala rychlostní disciplíny s reprezentačním alpským lyžařem Janem Zabystřanem v Chile a nedávno jsem se vrátila z výborného snowboardového kempu v Itálii. Před prvním závodem Světového poháru se ještě chystám na trénink do Švýcarska. Cítím se fyzicky i psychicky dobře.

S jakými pocity tedy vstoupím do letošní sezony? Odpověď na tuto otázku znám až po prvním závodě, který je vždy velmi speciální, zejména po roční přestávce. Nicméně už dnes vím, že se na svoji premiéru letošní sezony moc těším.