Ester Ledecká se rozhodla věnovat čas své babičce, a proto se nezúčastní závodu na snowboardu v Davosu.

Ester Ledecká se rozhodla věnovat čas své babičce, a proto se nezúčastní závodu na snowboardu v Davosu.

Česká lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká se v posledních týdnech potýká se zdravotními problémy. Přesto se jí podařilo závodit v lyžařském Světovém poháru ve Svatém Mořici a Val d’Isere, i když ji omezuje viróza a kašel. Antibiotika jí nepomohla a nemohla si dovolit udělat si pauzu, protože potřebovala závodit na lyžích. Pro Ledeckou je totiž nejlepším tréninkem sjezdu právě závod ve sjezdu.

Ledecká se letos vrací po loňském zranění klíční kosti a jejím maximem v této sezóně je 16. místo ve sjezdu ve Val d’Isere. Původně chtěla startovat v Davosu na snowboardu, ale nakonec se rozhodla vynechat tyto závody. Strávila poslední dny v Německu u lékaře sportovců Red Bull teamu, který jí pomohl dostat se do formy, ale upozornil ji na potřebu klidu. Ledecká se snažila přesvědčit svého snowboardového kouče Justina Reitera, že by závod v Davosu zvládla, ale neuspěla. Nakonec se dohodla s Justinem, že začne závodit až v Bad Gasteinu.

V rakouském lázeňském středisku se budou konat závody v paralelních disciplínách 16. a 17. ledna. Ledecká by měla začít trénovat na snowboardu v Itálii 26. prosince. Před návratem do snowboardového Světového poháru se ale ještě zúčastní závodů v rychlostních disciplínách na lyžích v Zauchensee od 11. do 14. ledna.

Nejen Ester Ledecká, ale i členové jejího realizačního týmu měli letos zdravotní problémy. Začátek sezóny byl pro ně jednou velkou divočinou. Tomáš Bank začal Světový pohár v Cervinii s covidem a strávil týden v izolaci. Servisman Tschunti musel být před závody ve Svatém Mořici odvezen na operaci a nakonec se nemocná stala i samotná Ledecká.