Existuje pětiprocentní šance na úspěch. Oslavy jsou výsledkem výtržností a sen „Slonů“ se změnil v noční můru.

Existuje pětiprocentní šance na úspěch. Oslavy jsou výsledkem výtržností a sen „Slonů“ se změnil v noční můru.

Pobřeží slonoviny, známé také jako Pobřeží slonů, je africká fotbalová reprezentace, která nedávno překvapila svět svým úspěchem na Africkém poháru národů. Tým se dostal až do finále, kde se utká s Nigérií o titul šampiona.

Před třemi týdny to vypadalo, že Pobřeží slonoviny má smůlu a všechno jde proti nim. Trenér Jean-Louis Gasset dokonce nabídl rezignaci poté, co tým utrpěl historickou porážku 0:4 od Rovníkové Guineje. Tým skončil ve skupině na posledním místě se skóre 2:5 a získal pouhé tři body. Nicméně, trenér Gasset rezignoval a tým převzal asistent Emerse Faé.

Od té doby se všechno změnilo. Pobřeží slonoviny se díky neuvěřitelným okolnostem dostalo ze skupiny jako poslední tým ze třetího místa. Pomohla jim například remíza mezi Mosambikem a Ghanou, kdy Mosambik srovnal stav z 0:2 na 2:2 až v nastavení. V osmifinále se jim podařilo vyřadit obhájce titulu Senegal a ve čtvrtfinále porazili Mali.

Přestože semifinále proti DR Kongo bylo relativně klidné, tým se musel vypořádat s několika výzvami. Nakonec se jim podařilo vyhrát 1:0 a postoupit do finále.

Tým Pobřeží slonoviny je plný nadšení a štěstí z toho, jak se jim podařilo dostat až do finále. „Po porážce od Rovníkové Guineje si nikdo nemyslel, že bychom mohli dojít do finále. Ale když máte šanci i pět nebo deset procent, musíte věřit. To je to, co dělá fotbal krásným,“ řekl záložník Franck Kessié.

Pobřeží slonoviny se nyní připravuje na finále proti Nigérii. Tým je plný nadšení a odhodlání vyhrát. „Musíme dát do finále všechno. Nemůžete dojít do finále a pak to vzdát,“ řekl Kessié.

Africký pohár národů letošního roku je považován za jeden z nejlepších v historii. Pobřeží slonoviny se díky svým výkonům a neuvěřitelným výsledkům dostalo až do finále. Organizátoři jsou nadšeni, protože finále bude mít skvělou atmosféru díky fanouškům z Pobřeží slonoviny a Nigérie.

Finále se odehraje na stadionu v Abidžanu od 21:00 hodin. Pobřeží slonoviny se pokusí navázat na svůj triumf z roku 2015 a získat titul šampiona. Nigérie naopak čeká na titul již několik let.

Pobřeží slonoviny dokázalo, že ve fotbale je všechno možné. I když začali špatně, dokázali se zvednout a dostat se až do finále. B