Expert předpovídá konec pro Čechy, z Kanady zaznívá: Tento tým není podceňován

Expert předpovídá konec pro Čechy, z Kanady zaznívá: Tento tým není podceňován

Česká hokejová reprezentace se připravuje na čtvrtfinále mistrovství světa, ve kterém se utká se silným kanadským týmem. V generálce na play off proti Švýcarsku Češi nezazářili a vyhráli až v posledních deseti minutách zápasu. Matyáš Melovský, útočník českého týmu, upozornil, že pokud budou hrát stejně i ve čtvrtfinále, nemají moc šancí na úspěch.

Před turnajem správně odhadl umístění všech týmů v obou skupinách bývalý skaut a nynější televizní analytik Craig Button. Pokud jeho předpověď bude nadále platit, mohlo by se stát, že se s mistrovstvím Češi rozloučí. Expert totiž nevěří, že by měli dostatečnou sílu porazit Kanadu.

Podle sázkových kanceláří jsou šance České republiky na postup do semifinále zhruba pět ku jedné. Samotní Kanaďané ale nechtějí zápas podcenit a jsou si vědomi toho, že Češi dokázali porazit i favorizované Kanadské juniory před rokem.

Český tým si pamatuje stříbrnou jízdu z minulého roku, kdy v prodloužení finále podlehli Švédsku. Letos se však museli obejít bez útočníka Robina Sapouška, který si proti Švýcarsku poranil rameno. Na jeho místo byl povolán Matěj Maštalířský.

Kanadský tým je letos složen z jiných hráčů než v minulém roce. V týmu jsou čtyři hokejisté s NHL zkušenostmi, včetně Matthewa Poitrase z Bostonu. Ten však zatím není spokojený se svými výkony na turnaji. Jediným hráčem Kanady, který má více než bod na zápas, je 17letý Macklin Celebrini, který je považován za jedničku příštího draftu NHL.

Podle magazínu The Hockey News není současná kanadská dvacítka tak silná jako před rokem. Stejné hodnocení ale dostali i Češi. Časopis ocenil Jiřího Kulicha, Eduarda Šalého a Matyáše Šapovaliva za jejich výkony, ale upozornil na slabší podporu od obránců a výkon brankáře Michaela Hrabala.

Český brankář je na turnaji úspěšný zákrokem na 89 procent. I on bude muset proti Kanadě přidat, aby Češi měli šanci na postup do semifinále.