Fanoušci Manchesteru jsou ohromeni novým dnom, kdy hráči nastupují v replikách z fanshopu.

Fanoušci Manchesteru jsou ohromeni novým dnom, kdy hráči nastupují v replikách z fanshopu.

Anglický deník tvrdí, že si „Rudí ďáblové“ stěžují na příliš těsné dresy a stulpny, které klubu poskytuje německý výrobce sportovního zboží Adidas. Tým dostává přiléhavější dresy než ty, které se běžně vyrábí pro fanoušky. Podle fotbalistů jsou však tyto dresy příliš těsné a nedá se v nich hrát.

Jeden z hráčů, brankář Andre Onana, projevil hrubou nespokojenost a požadoval jiný dres i během utkání proti Sheffieldu 21. října. Někteří fotbalisté vyřešili příliš těsné podkolenky tím, že do nich na lýtkách prostříhali díry, což je praxe obvyklá i v českých ligových klubech.

Nicméně Manchester United podle Daily Mailu vymyslel jako prozatímní krok nákup stulpnů ve fanouškovském obchodě, než situaci vyřeší přímo s Adidasem. Tato situace však vyvolala negativní reakce mezi příznivci klubu z Old Trafford.

United v neděli prohráli doma ligové derby se City 0:3 a ve středu se po stejném výsledku s Newcastlem pakovali z Ligového poháru. Poprvé od roku 1962 tak podlehli na Old Trafford dvakrát za sebou o tři či více branek. Poprvé dokonce od sezony 1930/1931 ztratili doma pět z úvodních deseti zápasů sezony.

Deník The Sun spočítal, že za posledních deset let prohráli „Red devils“ před svými fanoušky v Premier League 34 zápasů, což je stejné číslo, jako měl legendární kouč Alex Ferguson za celou svou sedmadvacetiletou éru v klubu (1986-2013).

The Sun dokládá bídu United také tím, že ve středečním propadáku s Newcastlem měli domácí více kapitánů než střel na branku. S páskou totiž začal Casemiro, po jeho zranění si ji vzal Victor Lindelof a ten ji zase předal tradičnímu kapitánovi Bruno Fernandesovi, když nastoupil jako střídající hráč. Zato mezi tyče vyprodukovali „Rudí ďáblové“ pouhé dvě rány.

Není divu, že podle anglických médií to má kouč Eric ten Hag nahnuté. „Přijímám za to odpovědnost. Je to můj tým a nedá se mu,“ uznal nizozemský stratég, jehož celek je v Premier League až na osmé příčce tabulky. Rezignovat však sám nehodlá. „Chápu, že když nejsou výsledky, fanoušci se na to ptají. Ale já jsem bojovník. Beru to jako výzvu,“ prohlásil Ten Hag.

Na Old Trafford přišel loni v květnu, ovšem slavný klub nijak nepozvedl, přestože dostal řadu hvězdných posil (např. Antony, Onana, Mount, Højlund). Mezi jeho možné nástupce počítají anglická média francouzskou legendu Zinedineho Zidaneho, bývalého kouče Chelsea Grahama Pottera,