Fanoušci v Anglii jsou rozhořčeni nad nejvíce manipulovaným losováním v historii, avšak nedostávají se jim žádné důkazy.

Fanoušci v Anglii jsou rozhořčeni nad nejvíce manipulovaným losováním v historii, avšak nedostávají se jim žádné důkazy.

Anglický Ligový pohár, známý také jako Carabao Cup, je momentálně ve fázi semifinálových zápasů. Nicméně, kolem losování těchto zápasů se začíná šířit podezření.

Losování bylo vysíláno přímo televizní stanicí Sky Sports a provedli ho Harry a Jamie Redknappovi. Liverpool a Chelsea, oba velkokluby, byly při losování přiřazeny k outsiderům, což znamená, že by se mohly utkat ve finále. Toto vyvolalo spekulace, že dvojice Liverpool – Fulham a Chelsea – Middlesbrough byly domluveny předem.

Někteří fanoušci vyjádřili své podezření na sociálních sítích, přičemž některé komentáře naznačovaly, že losování bylo zmanipulováno, aby se velké kluby dostaly do finále. Fanoušci tvrdili, že Middlesborough a Fulham neměly šanci na postup.

Tato obvinění jsou však založena pouze na pocitu frustrace a podezíravosti části fanoušků. Jak už to ale bývá u takových emocionálních vln, chybí konkrétní důkazy.

Matematicky byla pravděpodobnost vzájemného losu Chelsea a Liverpoolu pouhých 33 procent, což podporovalo konspirační teorie. Moderátor Mark Chapman dokonce po losování vtipkoval na adresu fanoušků Fulhamu a druholigového Middlesbroughu, naznačujíc, že nemusí být s losováním spokojeni. Tyto poznámky ještě více rozdmýchaly emoce.

Případné finále mezi Chelsea a Liverpoolem by bylo opakováním loňského souboje o tuto trofej, který skončil dramatickým penaltovým rozstřelem. V něm Reds vyhráli 11:10. Rozhodující penaltu proměnil brankář Liverpoolu Caoimhin Kelleher, zatímco jeho protějšek Kepa Arrizabalaga minul.

Semifinálové zápasy jsou naplánovány na leden a finále Ligového poháru se odehraje 25. února na stadionu Wembley.