Fans West Hamu jsou znepokojeni „standardkou FC“ a touhou playmakera po odchodu.

Fans West Hamu jsou znepokojeni „standardkou FC“ a touhou playmakera po odchodu.

West Ham United se blíží k dokončení dvou téměř hotových přestupů, které by v nadcházející sezóně mohly přinést českým reprezentantům Tomáši Součkovi a Vladimíru Coufalovi strach soupeřům při standardních situacích. Trenér David Moyes se zjevně nechce pouštět do experimentů ve stylu hry a vrátí se k tomu, co je mu vlastní – bojovnosti a sázce na standardky.

Fanoušci West Hamu se však obávají, že klub nemá žádnou jasnou koncepci do budoucnosti, a to i přesto, že nedávno přišel slavný lovce talentů Tim Steidten z Bayeru Leverkusen na pověstné místo. Spolu s Součkem, Kurtem Zoumou, Nayefem Aguerdem, Angelem Ogbonnou a Michaelem Antoniem by se do obrany pravděpodobně připojil i Harry Maguire.

Tento 194 centimetrů vysoký anglický reprezentační obránce, dnes již bývalý kapitán Manchesteru United, přichází do východního Londýna za 30 milionů liber a má ještě více zvýraznit Moyesovu výběru výškovou převahu. Podobně jako první letní posila Edson Álvarez z Ajaxu, mexický defenzivní středopolař vysoký 187 centimetrů.

Další posilou by měl být záložník James Ward-Prowse ze Southamptonu, jeden z nejlepších exekutorů standardních situací na světě. Trenér Moyes však potvrdil, že zatím žádný z hráčů nepodepsal smlouvu a není vhodné o tom více mluvit.

Podle fanouškovského serveru Hammers News se David Moyes snaží proměnit West Ham United na „Standardka FC“, což vyvolává obavy ohledně budoucnosti týmu. Autor článku tvrdí, že Moyesovými dosavadními přestupy je jasné, jakým herním stylem se chce prezentovat.

Klub by však mohl utrpět další ránu odchodem brazilského tvůrce hry Lucase Paquety, který po pouhém roce v klubu chce odejít a vyslechnout nabídky od Manchesteru City. Podle informací blízkých hráči se Paqueta necítí spokojený ve West Hamu a nelíbí se mu konzervativní styl hry Moyese.

Naopak Harry Maguire by se ve West Hamu mohl vrátit ke svému někdejšímu výkonu a stylu hry. I přes ostrou kritiku, která přispěla k jeho sebevědomí a poklesu výkonu, byl v anglické reprezentaci stále stabilním článkem základní sestavy.

Maguire je ochoten slevit ze svých platových požadavků a stát se třetím nejlépe placeným hráčem týmu po Paquetovi a Ingsovi. West Ham začne novou sezónu Premier League v sobotu od 16 hodin na stadionu Vitality v Bournemouthu, zatím bez nových posil.