FC Viktoria Plzeň získala vítězství 2:1 v Kazachstánu a přiblížila se skupině Konferenční ligy.

FC Viktoria Plzeň získala vítězství 2:1 v Kazachstánu a přiblížila se skupině Konferenční ligy.

Viktoria Plzeň zvítězila nad Tobolem Kostanaj v prvním zápase 4. předkola Evropské konferenční ligy. Všechny branky padly ve druhém poločase. V 73. minutě otevřel skóre Cadu a v 90. minutě přidal druhý gól Lukáš Kalvach. V osmé minutě nastavení snížil z penalty Deblé.

Plzeň nastoupila ve stejné sestavě jako při nedělním ligovém vítězství nad Olomoucí. První poločas nebyl bohatý na velké šance. Ve 22. minutě Kalvach našel Durosinmiho, jehož hlavičku brankář Konovalov vyrazil na roh. Hráči Kostanaje se také několikrát dostali do zakončení, ale brankář Staněk si poradil se střelami Iliče a Deblého.

Do druhého poločasu vstoupili západočeši neúspěšně a nechali se soupeřem zatlačit. Koubek v 56. minutě stáhl ze hry Šulce a Durosinmiho a místo nich nasadil Vlkanova a Chorého. Chorý se po chvilce prezentoval nepřesnými akrobatickými kousky a v 73. minutě připravil vedoucí gól. Po Kopicově centru Chorý hlavou prodloužil míč na Cadua, který zblízka další hlavičkou otevřel skóre.

Plzeň v 90. minutě rozebrala obranu Tobolu a přidala pojistku. Vlkanova našel v šestnáctce volného Kalvacha a hostující záložník před brankářem Konovalovem nezaváhal. Kazachstánský tým ale ještě závěr duelu zdramatizoval. Staněk vyrazil střelu Asrankulova, ale poté v pokutovém území zahrál rukou Hejda a rozhodčí Barbu po kontrole na videu nařídil pro Tobol penaltu. Tu v osmé minutě nastavení proměnil Deblé.

Plzeň prodloužila sérii bez porážky na 11 zápasů. V této sezoně venku i doma zvítězili.