Filip Zadina podepsal roční smlouvu a přestupuje do týmu, kde bude hrát společně s Martinem Hertlem.

Filip Zadina podepsal roční smlouvu a přestupuje do týmu, kde bude hrát společně s Martinem Hertlem.

Filip Zadina, mladý talentovaný hokejista, nedávno skončil ve svém týmu Detroit Red Wings, i když měl ještě smlouvu na další dvě sezony. Vedení Red Wings se nejprve pokusilo nabídnout třiadvacetiletého hráče ostatním týmům NHL, ale nikdo nevyjádřil zájem o jeho služby.

Poté byl Zadina podle informací z webu The Hockey News zařazen na tzv. „unconditional waivers“ s cílem ukončit jeho kontrakt. Zadina se tím vzdal zbytku tříleté smlouvy, což znamená ztrátu celkového platu ve výši 4,56 milionu dolarů, a stal se volným hráčem.

Zadina byl draftován jako šestý v roce 2018 a měl se stát velkou nadějí. Bohužel se mu zatím nepodařilo naplnit očekávání. Minulou sezónu mu vážně komplikovalo dlouhodobé zranění. V základní části odehrál pouze 30 zápasů, ve kterých zaznamenal tři branky a čtyři asistence. Zahrál si také dva zápasy v AHL za tým Grand Rapids a vstřelil jeden gól.

Zadina, bývalý hráč Pardubic a Třince, a účastník předloňského světového šampionátu, má celkem 190 startů, 28 gólů a 40 asistencí v základní části NHL. V Detroitu strávil pět sezón a nejlepší rok prožil v ročníku 2021/22, kdy v 74 zápasech zaznamenal 24 bodů (10+14). Nyní se připojí k jinému týmu v zámořské lize.