Finanční prostředky mi brání v dosažení mého potenciálu, přiznává talentovaný Menšík díky podpoře rodičů.

Finanční prostředky mi brání v dosažení mého potenciálu, přiznává talentovaný Menšík díky podpoře rodičů.

Tenista Tomáš Macháč je spokojený se svým vývojem a cíli na tenisovém žebříčku. V roce 2021 se mu podařilo postoupit na 167. místo a dokonce se dostal o dvacet příček výš. Srovnání s mladým španělským tenistou Carlosem Alcarazem, který ve svých 18 letech byl v první desítce žebříčku a vyhrál turnaj kategorie 500, je pro něj neuvěřitelné. Tomáš Macháč by si přál něco podobného dokázat, ale nezáleží mu na tom, kdy se to stane. V příští sezóně by mu stačilo postoupit na žebříčku a pravidelně se dostávat na turnaje kategorie 500.

Tomáš Macháč si na ledničku lepí své tenisové cíle, aby je měl stále před očima. V minulé sezóně tam visela první dvoustovka a dokonce i stopadesátka. Oba cíle se mu podařilo splnit a je s tím stoprocentně spokojený. Užívá si každý moment na kurtu a v sezóně 2022 se hodlá ještě více snažit, aby dosáhl svých dalších cílů.

Tomáš Macháč si uvědomuje, že musí přidat ve všech směrech své hry. Myslí si, že ve své hře zaostává a musí se zlepšit nejen na kurtu, ale i mimo něj. Má však kolem sebe skvělé lidi, tým a rodinu, kteří mu vždy pomáhají.

Jeho psychika je chválena odborníky, kteří si všímají jeho schopnosti zvládat těžké momenty. Spolupracuje s mentálním koučem Draganem Vujovičem již čtyři roky a má s ním skvělé výsledky. Tomáš Macháč si uvědomuje, že každý má jiný charakter a povahu, a proto je potřeba nastavit se správným směrem. Mentální kouč mu pomáhá rychle reagovat na různé situace a bez něj by mu to nešlo tak dobře.

Tomáš Macháč se snaží soustředit pouze na tenis a svůj vývoj. Všechny věci jako sponzoři, média, smlouvy a peníze konzultuje se svými rodiči a agenty, kterým důvěřuje. Je si vědom toho, že od těchto věcí je potřeba se oprostit a soustředit se pouze na tenis.

Navzdory svému zaměření na tenis si Tomáš Macháč najde čas i na netradiční koníčky. Na vyhlášení OKsystem Zlatý kanár vystřihl sólo na bicí. I když se tomuto koníčku nevěnuje denně, dokáže si ho užít a baví ho. Stejně tak se věnuje i kouzelnictví, které ho nadchlo již ve 13 letech. I když se teď kouzelnictví nevěnuje tak intenzivně, umí pár triků a baví ho to.

Sezona začíná za pár dní a Tomáš Macháč odletí do Austrálie. Je plně připraven a těší se na první turnaje. Začne na challengeru v Canbeře a