Formule 1 projela motorku a zazněla hymna, zatímco na stadionu přistálo letadlo.

Formule 1 projela motorku a zazněla hymna, zatímco na stadionu přistálo letadlo.

Stadion ve čtvrtém největším polském městě hostí plochodrážní tým Sparty. Místo několikanásobných šampionů země však po oválu jel pouze domácí jezdec Maciej Janowski.

Toho však proháněl David Coulthard v monopostu Red Bull RB7, s nímž v roce 2011 získal Sebastian Vettel svůj druhý titul mistra světa.

Ale to nebylo vše. Nad stadionem zakroužil letoun Lukasze Czepiely. A protože to je speciál STOL (Short Take Off and Landing – krátký vzlet a přistání), polský letec se posadil na plochu hřiště, kde jinak hrají své zápasy hráči amerického fotbalu Panthers Vratislav.

Na závěr se ještě ukázalo umění inženýrů Red Bullu. Ti dokázali vyladit otáčky motoru o výkonu 750 koní tak, že se ozvaly tóny písně „Jeszcze Polska nie zginela“. Jinými slovy, stadionem ve Vratislavi se nesla polská hymna.

Stejný monopost F1 Red Bull RB7 už nebude 100 kilometrů od českých hranic, ale přímo v tuzemské metropoli. 17. srpna se v Praze ukáže v rámci Red Bull Showrun.

Formule 1 Red Bull se vrátí do Prahy po třech letech. V roce 2021 natáčeli představitelé týmu v hlavním městě reklamní videoklip, během něhož se vůz projel v blízkosti Pražského hradu či po Karlově mostě.

V polském městě Vratislav se nedávno konal neobvyklý sportovní event, který spojil svět formule 1, motorky a letadla. Na stadionu, který je domovem týmu Sparty, se představil jezdec Maciej Janowski, zatímco David Coulthard proháněl monopost Red Bull RB7, se kterým Sebastian Vettel získal svůj druhý titul mistra světa v roce 2011.

Ale to nebylo vše. Nad stadionem zakroužil letoun Lukasze Czepiely, který se dokázal posadit na plochu hřiště, kde jinak hrají své zápasy hráči amerického fotbalu Panthers Vratislav.

Největší pozornost však přitáhla akce inženýrů Red Bullu, kteří dokázali naladit motor monopostu tak, aby z něj zazněly tóny polské hymny „Jeszcze Polska nie zginela“. Tímto způsobem se nad stadionem ve Vratislavi rozléhaly známé tóny národní hymny.

Tato akce však není ojedinělá. Monopost Red Bull RB7 se brzy přesune do Prahy, kde se 17. srpna uskuteční Red Bull Showrun. Formule 1 se tak po třech letech vrátí do české metropole a fanoušci budou moci vidět tento rychlý stroj v akci přímo v centru Prahy.

Takže pokud jste fanoušci motorsportu nebo jen milovníci adrenalinových akcí, určitě si nenechte ujít příležitost vidět formuli 1 v akci na vlastní oči. Tato událost slibuje vzrušení a nezapomenutelné zážitky pro všechny návštěvníky.