Fotbalová hvězda Mbappé podezřelý ze znásilnění, švédská prokuratura vyšetřuje případ

Fotbalová hvězda Mbappé podezřelý ze znásilnění, švédská prokuratura vyšetřuje případ

Hráč Realu Madrid s přáteli strávil ve Stockholmu dva dny minulý týden, píše list Aftonbladet. Mbappé nařčení odmítá jako nepodložená.

„V návaznosti na tvrzení médií o podezření ze znásilnění ve Stockholmu prokurátorka může potvrdit, že policie přijala trestní oznámení a případ vyšetřuje,“ cituje švédskou prokuraturu agentura AFP.

Prokuratura ale ve svém dnešním prohlášení Mbappého nejmenuje.

Mbappé s několika přáteli a bývalým spoluhráčem z Paris St. Germain Nordim Mukielem minulý týden pobývali ve Stockholmu.

Skupina navštívila vyhlášenou restauraci Chez Jolie a poté zamířila na diskotéku.

První článek v deníku Aftonbladet uváděl pouze souvislost, že Mbappé pobýval ve stejném hotelu, v němž byl sobotní incident ohlášen.

Švédský list Expressen pak v pondělí večer napsal, že fotbalista je „důvodně podezřelý“ a policie v hotelu zajišťovala stopy.

Tento stupeň podezření je podle francouzské stanice BFM TV nejméně závažným stupněm podezření ve švédském třístupňovém systému.

Je běžný v případě prvotního prošetřování, kdo by mohl být spojován s dotčeným případem.

Hvězdný francouzský fotbalista Kylian Mbappé se nedávno ocitl ve středu pozornosti kvůli podezření ze znásilnění ve Stockholmu. Švédská prokuratura nyní případ vyšetřuje a policie přijala trestní oznámení v souvislosti s tímto incidentem.

Mbappé strávil několik dní ve Stockholmu se skupinou přátel, včetně bývalého spoluhráče z Paris St. Germain Nordi Mukieleho. Během svého pobytu navštívili populární restauraci a diskotéku. První zprávy o incidentu se objevily v deníku Aftonbladet, který informoval o tom, že Mbappé byl ubytován ve stejném hotelu, kde se údajně odehrál případ.

Švédský list Expressen poté informoval, že policie zajišťovala stopy v hotelu a označil Mbappého za „důvodně podezřelého“. Tento stupeň podezření je v švédském trestním systému považován za závažný.

Prokuratura zatím neposkytla další podrobnosti o případu ani nezveřejnila jména osob spojených s vyšetřováním. Podezření ze znásilnění je samozřejmě vážným obviněním a bude důkladně prošetřeno.

Kylian Mbappé odmítl veškerá tvrzení o znásilnění jako nepodložená a doufá, že se celá situace brzy vyjasní. Veřejnost i fanoušci fotbalisty budou jistě sledovat vývoj tohoto případu s napětím a očekáváním dalších informací.