Fotografie s citlivým obsahem povzbudila Sakkariovou k vítězství a vyhnala démony

Fotografie s citlivým obsahem povzbudila Sakkariovou k vítězství a vyhnala démony

Maria Sakkari, řecká tenistka, nedávno zažila velký úspěch na turnaji v Guadalajaře, kde získala svůj druhý titul kariéry. Tento úspěch však přišel až po čtyřech a půl letech od jejího prvního titulu. Po neúspěšném vystoupení na French Open, Wimbledonu a US Open, kde vypadla již v prvním kole, se Sakkari rozplakala před novináři a vyjádřila pochybnosti ohledně své budoucnosti v tenise.

Fotografie, na které Sakkari má hlavu v dlaních a utírá si slzy, se rychle rozšířila po sociálních sítích a stala se jedním z hlavních příběhů posledního grandslamu roku. Sakkari v rozhovoru pro WTA Insider sdělila, že tento obrázek spustil lavinu podpory a povzbuzení od ostatních hráček, což bylo pro ni důvodem pokračovat v tenisu.

Sakkari zažila silné jaro, kdy se dostala do semifinále turnajů v Linci, Dauhá, Indian Wells a Madridu. Poté však následovaly neúspěchy, na kterých se podílely české tenistky. Sakkari byla dvakrát poražena Karolínou Plíškovou, jednou Markétou Vondroušovou a dvakrát Karolínou Muchovou. Ta ji dokonce vyřadila již v prvním kole na French Open.

Sakkari však ukázala sílu a odhodlání, když se dokázala vzpamatovat z těchto neúspěchů. Po US Open si udělala volno a rozhodla se užívat si tenisového týdne. Během svých zápasů se více smála a byla šťastná.

Velkou inspirací pro ni byla vítězka Coco Gauffová. Díky ní se Sakkari zbavila démonů, kteří ji pronásledovali kvůli nevydařené sezoně.

Díky svému vítězství v Guadalajaře se Sakkari posunula na deváté místo v žebříčku WTA Race, což jí dává reálnou naději na účast na Turnaji mistryň v Cancúnu. Další body chce získat na turnaji v Tokiu.

Sakkari řekla, že by bylo úžasné, kdyby se jí podařilo kvalifikovat na Turnaj mistryň a vrátit se znovu do Mexika. Pokud by se jí to nepodařilo, nevadí jí to, protože by si tak alespoň odpočinula před další sezonou.

Maria Sakkari je příkladem toho, že i přes neúspěchy a těžké chvíle je důležité nevzdávat se a pokračovat v tom, co nás baví. Její příběh je inspirací pro všechny sportovce i lidi obecně, kteří se potýkají s neúspěchy a pochybnostmi.