Fotografování pro Playboy nesplnilo očekávání Königa, v Mostě se nebojí ani nepříznivého počasí

Fotografování pro Playboy nesplnilo očekávání Königa, v Mostě se nebojí ani nepříznivého počasí

Oliver König, mladý superbiker, nedávno zažil netradiční premiéru – účastnil se focení pro časopis Playboy. Ačkoli to pro něj byla nová zkušenost, zjistil, že modeling není jen tak ledajaká záležitost. Na střeše obchodního domu Kotva strávil celých patnáct hodin, začínaje osmou hodinou ráno.

„Bylo to zlaté závody. Nebylo to moje parketa. Dělal jsem, co mi řekli. Ale vím, že to k tomu patří a podle toho jsem k celé akci přistupoval. Nebylo to nic jednoduchého, ale už mám na fotky pozitivní ohlasy. Dokonce mi volala babička, že byla reportáž v Showtimu na Primě a líbila se jí. Docela mě překvapilo, že na takové bulvární věci kouká,“ usmál se Oliver.

Oliver König se pro české vydání Playboye nechal vyfotografovat na mosteckém autodromu, kde najezdil hodně kilometrů. Patří mezi nejlepší jezdce mistrovství světa. Na otázku, zda by dokázal projet okruh v Mostě i poslepu, odpověděl: „Můžeme to zkusit.“ Předpověď počasí v Mostě slibuje déšť, ale to Olivera neodradilo. „Na tréninku jsem déšť miloval. Na superbiku sice nemám tolik zkušeností, ale v Mostě jsem na něm jel i za deště. Takže kdyby zapršelo, jsem připravený,“ řekl jezdec, který bude na severu Čech jezdit na motocyklu ve speciální modro-bílé „kamufláži“ určené pro tento závod.

Oliver König vstoupil do letošní sezony s ambicemi pravidelně se umisťovat v bodované patnáctce. Bohužel, úvod sezony mu zkomplikovaly problémy s technikou. Navíc utrpěl pád v Barceloně a zranil si kotník. Kvůli zranění dokonce vynechal závodní víkend v italském Misanu. Zatím se mu letos nepodařilo získat žádné body.

„Hodně se to na mě podepisuje. Když mi byl přislíben nový dobrý materiál a pak z toho nic není, tak to samozřejmě naštve. Přes zimu jsem makal a dělal všechno pro to, abych byl co nejlépe připravený. Ale když mi házejí klacky pod nohy, tak mě to samozřejmě mrzí,“ posteskl si Oliver.

Přestože byl očekáván tlak i při účasti na Playboy fotografování, Oliver si ho nepřipouští. „Kdybych jel o podium jako třeba Peťa Svoboda v supersportech 300, tak bych asi ten tlak cítil. Ale tím, že jsem vlastně outsider, nemám žádné body, a tak nemám co ztratit.“

Oliver stále trochu kulhá kvůli poraněnému kotníku, ale v závodech ho to podle něj neomezuje. „Není to ještě stoprocentní, nemůžu běhat. Musím si dávat pozor. Nosím i kotníkové boty, abych si ho znovu nezvrtnul. Není úplně pevn