Fousek: Výběr kouče reprezentace není odkládán, není to váhavost

Fousek: Výběr kouče reprezentace není odkládán, není to váhavost

Česká fotbalová asociace (FAČR) se momentálně nachází v procesu výběru nového trenéra české reprezentace. Podle předsedy FAČR Martina Fouska je tento proces v plném proudu a není zde žádná nejistota či váhavost. Fousek také prohlásil, že se snaží urychlit jednání a trenér by měl být znám nejpozději do ledna.

FAČR zatím nechce prozradit konkrétní jména kandidátů na pozici trenéra. Nicméně sázkové kanceláře uvádějí Martina Svědíka, trenéra Slovácka, jako nejpravděpodobnějšího kandidáta. Druhým favoritem je Miroslav Koubek, trenér Viktorie Plzeň.

Existují však indikace, které směřují k možnému řešení s Ivanem Haškem jako trenérem a Pavlem Nedvědem jako manažerem reprezentace. I když Hašek sám označil své šance na návrat za malé.

FAČR v současnosti vybírá nového trenéra pomocí pětičlenné pracovní skupiny, ve které jsou předseda Fousek, místopředsedové Šidliák a Richter, člen výkonného výboru a šéf Plzně Adolf Šádek a nový technický ředitel asociace Erich Brabec. Trenérskou otázku konzultuje FAČR také se svou poradním orgánem, Sportovní radou.

Nový trenér bude připravovat českou reprezentaci na mistrovství Evropy, které se bude konat příští rok v Německu. Česko se v základní skupině utká s Portugalskem, Tureckem a vítězem play-off z větve C o postup.