Francie zvítězila nad Belgii v závěrečném zápase Eura, který poslal Belgii domů.

Francie zvítězila nad Belgii v závěrečném zápase Eura, který poslal Belgii domů.

O jediný gól se v 85. minutě postaral tečí do vlastní sítě obránce Jan Vertonghen po střele střídajícího Randala Kola Muaniho.

Nadále platí, že úřadující vicemistři světa ještě nedali na šampionátu v Německu sami gól ze hry.

Ve čtvrtfinále 5. července v Hamburku vyzvou vítěze dnešního večerního utkání mezi Portugalskem a Slovinskem.

S ohledem na žebříček FIFA šlo o duel nejvýše postavených účastníků šampionátu. Francie je ve světovém pořadí za Argentinou druhá a Belgie třetí.

„Les Bleus“ ve skupině nedali gól ze hry, jeden byl vlastní a druhý z penalty. Šlo o jejich nejhorší střeleckou bilanci v první fázi velkého turnaje od MS 2010, kdy dali jeden gól.

Se štěstím na ni navázali, na střely sice vyhráli 20:5, ale do čtvrtfinále je poslala až vlastní branka obránce Anderlechtu.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu – osmifinále:

Francie – Belgie 1:0 (0:0)

Branka: 85. vlastní Vertonghen. Rozhodčí: Nyberg – Beigi, Söderqvist (všichni Švéd.) – Van Boekel (video, Niz.). ŽK: Tchouaméni, Griezmann, Rabiot – Vertonghen, Tedesco (trenér), Mangala. Diváci: 46.810. Hráno v Düsseldorfu.

Francie: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández – Kanté, Tchouaméni, Rabiot – Griezmann – Thuram (62. Kolo Muani), Mbappé. Trenér: Deschamps.

Belgie: Casteels – Castagne (88. De Ketelaere), Faes, Vertonghen, Theate – De Bruyne, Onana, Carrasco (88. Lukebakio) – Openda (63. Mangala), Lukaku, Doku. Trenér: Tedesco.

Francie udeřila v závěru a poslala Belgii z Eura nešťastnou tečí

Ve vyrovnaném a napínavém utkání se Francie nakonec dokázala prosadit a porazit Belgii 1:0. Jediný gól padl v 85. minutě, kdy do vlastní sítě skóroval belgický obránce Jan Vertonghen po střele střídajícího Randala Kola Muaniho.

Belgie, která je ve světovém pořadí za Argentinou druhá a Francie třetí, se na šampionátu stále nedokázala prosadit a vstřelit gól ze hry. Francie ve skupině nedala gól ze hry, jeden byl vlastní a druhý z penalty. Toto byla pro ně nejhorší střelecká bilance v první fázi velkého turnaje od MS 2010.

S ohledem na žebříček FIFA šlo o duel nejvýše postavených účastníků šampionátu. Francie se tak přesunula do čtvrtfinále, kde se 5. července v Hamburku utká s vítězem dnešního večerního zápasu mezi Portugalskem a Slovinskem.

Celkově bylo utkání velmi vyrovnané, Francie sice měla více střel na branku, ale nakonec rozhodla teč do vlastní branky belgického obránce. Diváci viděli napínavý fotbal plný emocí a dramatických momentů.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu nabízí skvělé zápasy plné vášně a talentovaných hráčů. Doufejme, že další zápasy budou stejně zajímavé a napínavé jako toto utkání mezi Francií a Belgii.