Frolík se po 17 letech vrací do Kladna jako hokejový útočník

Frolík se po 17 letech vrací do Kladna jako hokejový útočník

Jakmile se objevila zpráva o návratu hokejisty Michaela Frolíka na Kladno, fanoušci tohoto klubu byli nadšení. Frolík je totiž jedním z lídrů a jeho přítomnost na ledě i v kabině bude pro mužstvo velkým přínosem. Tuto radost potvrdil i sportovní manažer Jiří Burger.

Frolík naposledy působil na Kladně v sezóně 2005/06, poté zamířil do zahraničí. Po dvou sezonách strávených v juniorské QMJHL začal svou úspěšnou kariéru ve slavné NHL. V roce 2006 ho draftoval tým Florida Panthers jako desátého hráče v pořadí.

Během své kariéry hrál také za týmy Chicago Blackhawks, s nimiž dokonce vyhrál Stanley Cup, Winnipeg Jets, Calgary Flames, Buffalo Sabres a Montreal Canadiens. V základní části NHL odehrál celkem 858 zápasů, ve kterých nasbíral 384 bodů za 159 gólů a 225 asistencí. V play off si připsal dalších 19 bodů (7+12) ve 47 utkáních.

Po návratu do Evropy se Frolík připojil k týmu Lausanne HC ve švýcarské lize během sezóny 2021/22. V minulé sezóně hájil barvy týmu Bílí Tygři Liberec. V 48 zápasech základní části si připsal 24 bodů za 10 gólů a 14 asistencí. V play off přidal za devět zápasů další dvě branky a jednu asistenci.

Návrat Michaela Frolíka na Kladno je pro fanoušky velkou událostí. S jeho zkušenostmi a kvalitami se očekává, že bude výrazně přispívat k úspěchům týmu jak na ledě, tak i v kabině. Doufejme, že se mu podaří přinést Kladnu další úspěchy a radost ze hry.