Froome se účastní Czech Tour: Pro něj jsou závody uspokojením díky jeho vášni pro cyklistiku.

Froome se účastní Czech Tour: Pro něj jsou závody uspokojením díky jeho vášni pro cyklistiku.

Chris Froome, slavný britský cyklista, se v roce 2019 těžce zranil při pádu, který výrazně ovlivnil jeho kariéru. Přesto se ve svých osmačtyřiceti letech stále věří, že se mu podaří vrátit na úroveň, na které byl před nehodou.

Froome vyhrál nejslavnější cyklistický závod, Tour de France, v letech 2013, 2015 a 2017. V roce 2018 byl třetí a měl naději stát se pátým jezdcem v historii s pěti vítězstvími. Bohužel, kvůli pádu a jeho následkům utrpěl vážná zranění a nedokázal se vrátit na stejnou úroveň.

Froome však neztrácí naději a stále tvrdě trénuje, aby se dostal zpět na vrchol. Je si vědom, že jeho místo v pelotonu je nyní jiné než dříve a musel se tomu přizpůsobit. Přesto stále sní o tom, že se vrátí na úroveň, na které byl před nehodou.

Pro Froomea je důležité naplnit očekávání lidí kolem něj. Je si vědom, že lidé si pamatují, co dokázal, a mají očekávání. Musí však být také realistou a brát v potaz, jak daleko se dostal od svého zranění. Je rád, že má stále možnost závodit a dělat to, co miluje.

Froome se v České republice setkal s Leopoldem Königem, ředitelem Czech Tour. Byl rád, že mohl poznat Českou republiku a vidět, jak jsou lidé zde přátelští a vášniví pro cyklistiku.

Froome je zvědavý, jak bude závod Czech Tour probíhat a co mu ukáže ohledně jeho vlastní formy. Přiznává, že trať závodu vypadá náročně, ale doufá, že se mu podaří bojovat o vítězství. Pokud se mu to nepodaří, doufá, že se to podaří některému z jeho týmových kolegů.

Chris Froome je příkladem odhodlání a snahy překonat překážky. I přes vážné zranění se stále snaží vrátit na vrchol cyklistiky a ukázat lidem, co všechno je možné překonat.