Fruhvirtová prohrála podeváté v řadě a nevyužila ani dva setboly.

Fruhvirtová prohrála podeváté v řadě a nevyužila ani dva setboly.

Tenisový turnaj žen v Kuang-čou se vrátil do Číny po čtyřleté pauze. První set mezi Tausonovou a Fruhvirtovou nevyšel a ani ve druhé sadě se dlouho nedařilo Fruhvirtové, která se dostala do vedení 3:1 a 5:3. Nicméně Tausonová dokázala vyrovnat a nakonec se dostala do tie-breaku. Ten byl velmi vyrovnaný, Fruhvirtová si sice vybojovala vedení 6:4, ale ani jeden ze dvou setbolů při soupeřčiném servisu nevyužila. Poté sama dvakrát ztratila podání a Tausonová čtyřmi body za sebou rozhodla o svém postupu.

Turnaj v Kuang-čou je vrcholnou akcí WTA Tour, která se tam nehrála kvůli pandemii koronaviru a v roce 2021 bylo konání turnajů pozastaveno kvůli aféře kolem bývalé světové deblové jedničky Pcheng Šuaj. Ta obvinila bývalého významného komunistického funkcionáře ze sexuálního napadení a následně zmizela z veřejného života. Vznikly obavy o její bezpečí.

V prvním kole dvouhry turnaje v Kuang-čou Tausonová porazila Fruhvirtovou 6:2, 7:6 (8:6), Masárová porazila Baindlovou 7:5, 6:2, Minnenová porazila Parryovou 6:2, 6:2 a Šnajderová porazila Liuovou 6:1, 6:3.