Fuksa se těší na setkání s princeznou místo večeře a televize

Fuksa se těší na setkání s princeznou místo večeře a televize

Člověk, který dosáhl úspěchu ve svém životě, se často setkává s otázkou, co bylo rozhodujícím faktorem pro jeho úspěch. V případě sportovce Petra Kopřivy je odpověď jasná – porazil všechny své soupeře a neměl obavy, že by někdo byl suverénem. Jeho standard jezdění v tréninku byl klíčovým prvkem, který ho dovedl k úspěchu.

Kopřiva přiznává, že i když nedokázal předvést oslnivý výkon, podal standard, který si vybudoval během přípravy na šampionát. Navíc ho podpořily skvělé podmínky na mistrovství. Když se ho zeptají, zda byl někdy blízko k zlatému opojení, odpovídá, že dvakrát ano, ale chybami v závěrečných metrech nedosáhl na vrchol. Přiznává však, že jednou byl spokojený se stříbrem.

Na otázku, zda bylo něco, co ho nepotěšilo nebo dokonce zklamalo, odpovídá, že osmé místo na mistrovství světa v deblu s Petrem ho zklamalo, i když si tím zajistili účast na olympiádě. Přestože vyhráli rozjížďku a skončili druzí v semifinále, ve finále nedokázali podle plánů zvládnout závěrečný úsek.

Když se ho ptají, zda byla letenka na olympiádu jeho cílem už před šampionátem, odpovídá, že byli by šťastní, kdyby jim někdo na jaře řekl, že si pro ni na mistrovství světa zajistí účast. Přestože je rád, že se jim to podařilo, zklamal ho nedostatečný výkon, který předvedli. Vždy se snaží předvést co nejlepší výkon a zvládnout jízdu, na kterou se připravil.

Když se ho ptají na jeho vztah s bratrem, se kterým jezdí debla, odpovídá, že jsou rozumní a jejich vztahy se zlepšují s každým rokem. I když se někdy neshodnou na sto procent, vždy najdou cestu k potřebné pohodě. Jejich úspěchy, jako letenka na olympiádu a druhé místo ve Světovém poháru, svědčí o jejich dobré spolupráci.

Před čtyřmi měsíci se Petr stal otcem holčičky. Na otázku, do jaké míry toto narození ovlivnilo jeho život, odpovídá, že se plně o ni stará manželka. On se přišel domů jen navečeřet a dívat se na televizi. Teď ji má jako hračku a snaží se jí věnovat, dokud neusne. Noci jsou klidné a není vyloučeno, že na některé zahraniční zájezdy pojedou „obě děvčata“ spolu. Avšak do Kolumbie, kde by se měl vydat na soustředění, již nepojede.

Poslední závod Světového poháru se